Prova-på-vecka ska locka fler att spela tennis

Gratisspel i Jonstorp och Lerberget under midsommarveckan

JONSTORP/LERBERGET. Under vecka 25 är det fritt fram att testa på att spela tennis i Jonstorp och Lerberget. Målet är att fler ska få upp ögonen för sporten.

Det är med god hjälp av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, som det här blir möjligt. Det är myndigheten som finansierar det hela genom Höganäs kommun och organiserar av Johan Balcker på Balcker Tennis.
Under vecka 25 arrangeras det prova på-pass för barn och ungdomar i Jonstorp och Lerberget.
– Det är ett sätt att locka nya till tennisen, säger Tor Larsson, ordförande i Jonstorp Tennisklubb samt styrelseledamot i Kullabygdens Tennis, de två klubbar som arrangerar evenemanget.

Han märker av en allt större efterfrågan på att lira tennis i Kullabygden. Och vill man så finns det en hel del utebanor att använda fritt runtom i kommunen.
– Det finns goda möjligheter för spontanspel i Höganäs kommun, säger Tor Larsson som gärna tvättar bort de förutfattade meningar som han menar finns om att tennisen skulle vara en snobbsport.
– Det behöver inte vara svårare än att man har ett par rack och ett par bollar. Sen kan man gå ut och spela, förklarar han.

De båda föreningarna vill att de som aldrig tidigare har testat på att spela tennis ska dyka upp och ta chansen.
– Det ska inte ses som extraträning för de som redan håller på. Utan vi vill få in helt nya spelare och visa på att det tennis är jättekul. Alla vi som håller på med det här brinner för att så många som möjligt ska spela.

Chans prova på

Prova-på-veckan arrangeras under vecka 25.
Måndag-tisdag19-20 juni sker det på utebanorna i Jonstorp på dagtid. Onsdag-torsdag 21 och 22 juni spelas det i Lerberget, dagtid.
I skrivande stund blir det 14 grupper om fem personer i varje grupp. Barn och unga i åldrarna 6-15 är välkomna.

Publicerad 16 May 2017 16:07

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag