Midsommarfirande runtom i Kullabygden

Snart är det dags att hissa stången igen

KULLABYGDEN. Fredagen den 23 juni firas Midsommarafton traditionellt i olika delar i bygden.
Vi listar här de platser som Höganäs kommun genom sin hemsida pekar ut för firande:

Lerberget. ?Klockan 10.00 samlas firarna på hamnplan för att klä och resa majstången. Alla är välkomna att hjälpa till. Ta gärna med blommor. Klockan 15.00 börjar midsommarfirandet med sång, musik, dans och lekar.
Mölle. ?Kvällen innan midsommarafton är det samling på lekplatsen och majstången kläs. På midsommarafton reses stången klockan 14, och firandet börjar.
Strandbaden. ?Majstången kläs från klockan 10.00 - alla som vill vara med tar med blommor. Jerry Melander har hand om klädningen av majstången. Från 14.00 är det dans och lekar under ledning av Stina Blad och Eva Almér. Lärkängen, Dannevangsområdet i Strandbaden, cirka klockan 10.00-16.00.
Jonstorp. ?Midsommarfirande anordnas av Jonstorps byalag med dans kring midsommarstången, lekar och utdelning av Årets Jon-priset. Gerdas Äng mellan 14.00 - 16.00.
Nyhamnsläge. Midsommarafton firas traditionsenligt på ängen vid badbryggan i Nyhamnsläge. Klockan 10 kläs stången, tag gärna med egna blommor, hälsar Nyhamns Byförening. Klockan 15 blir det musik, dans och tävlingar.
Viken. Midsommarfirande med Kullagillet i Norra Hage, Viken, klockan 13-16. Man börjar med att klä stången som reses till musik klockan 14. Det bjuds på folkdansuppvisning och sånglekar, chokladhjul, lotteri, fiskdamm, kransbindning och kaffeservering.



Publicerad 18 June 2017 09:00

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag