Satsar på ny festival för vandrare

Fjolårets Eurorando gav mersmak

KULLABYGDEN. Det vankas ny vandringsfestival i höst. Kullaledens vänner satsar för att tillvarata intresset efter fjolårets Eurorando.

Även om det stora vandringseventet Eurorando som kom till Skåne hösten 2016 i stort inte lockade fullt så många deltagare som förväntat, föddes det ändå ett intresse för mer. Och Kullaleden mellan Helsingborg och Höganäs lockade flest vandrare i länet under eventet.
Det vore dumt att inte ta tillvara på möjligheten att locka hit fler besökare, resonerar föreningen Kullaledens vänner som nu satsar på en vandringsfestival första helgen i september i form av två paketlösningar; deltagarna har att välja mellan ett äventyrspaket eller ett kulturpaket. De båda alternativen innehåller bland annat vandringar inklusive visningar av sevärdheter i bygden, mat, busstransport och så vidare.
– Äventyrspaketet är klart mer krävande och fysiskt. Den är tuffare men i väldigt fin miljö, menar Ros-Mari Paulsson i föreningen.
Kulturalternativet lägger fokus på vingårdsvisningar och besök på kulturhistoriskt intressanta platser som Krapperups slott.

Föreningen samarbetar med Örestrand som erbjuder boende för ett tilläggspris.
– För oss är det här ett ypperligt sätt att visa upp Kullabygden på. Blir det här lyckat kan det göras större nästa år, menar Örestrands Stene Boldt.

Två paket

Satsningen begränsas till två paket á 30 personer i varje. Paketen bokas på kullaleden.se.

Publicerad 19 June 2017 09:00

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag