Han bjuder på nostalgifest på Grand i Mölle

Martin Olsson var dj på Seaside Club på Grand Hotel i början av 1970-talet

MÖLLE. Under 1970-talets första hälft var Mölles diskotek fullproppade med danssugna festare. Den 19 juli ges en chans att återvända till glansperioden för en nostalgikväll.
Martin Olsson vet hur man njuter av en riktig festkväll. Han upplevde festeran i bygden under den här tiden på nära håll. Närmare än många andra.
Han var ung dj på Seaside Club på Grand Hotell i Mölle.
– Jag började där 1972. På den tiden hade vi tre diskotek här i Mölle som var fullpackade, säger han och berättar i samma veva om de övriga två som allt som oftast också drog fulla hus; Locopalada mitt emot turisthotellet samt Örehus som låg aningen längre ner i backen mot hamnen till. 
– Det var knökat, alltid fullt. Det var ett tryck som inte går att beskriva. Det var mycket mer folk än vad det är nu, säger vinylvändaren till Lokaltidningen.
Vi möts upp i det rum på Grand Hotell där diskoteket Seaside Club höll till när det begav sig. I dag används den här salongen främst till andra typer av festligheter som bröllop till exempel. Det lyser i Martin Olssons ögon när han ser sig om.
– Ungdomar från hela landet åkte hit till Mölle, Helsingborg och Båstad för att jobba och festa. Och arbetsgivarna behövde ungdomarna. Det vällde hit folk. I dag åker de unga till Australien, säger han.
Själv växte han upp i Strandbaden, där han bor än. Han jobbade även som dj på Zenana, discot på Sundstorget i Höganäs.
– Det var Sveriges första disco, hävdar han.
Den 19 juli blir det stor jubileumskväll på Grand Hotell i Mölle. Då är det nämligen 45 år sedan Martin Olsson debuterade som dj på Seaside Club.
– Det blir en fullständig nostalgikväll av tidigt 70-tal, säger Martin Olsson som givetvis själv kommer vara dj.
Men några LP-plattor blir det inte tal om.
– Nej, jag kör Spotify. Det är andra tider nu. Annars hade jag fått hänga upp skivspelaren i taket och det går de inte med på.
Musikentusiasten försökte få till ett jubileumsarrangemang redan för fem år sedan.
– Men då blev det inte möjligt att genomföra och sedan rann det ut lite i sanden, berättar han.
Det är upplagt för en stor dos nostalgi för de som kommer till Grand onsdagen den 19 juli, menar han.
– De kommer uppleva starka minnen här, lovar han.
Fotnot: De som vill delta ombeds anmäla sig via Facebook för att försäkra sig om en plats. Sök på Seaside Club Mölle för mer information.

Publicerad 26 June 2017 15:09

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag