Lägger ut populära Rut på Skäret till försäljning

Ägartrion har överskridit sin planerade femårsplan

SKÄRET. Otto Ramsay, som tillsammans med Anna Ramsay och Micael Steen äger restaurangen Rut på Skäret, gick under fredagsmorgonen ut med att de tänker sälja restaurangen. Lokaltidningen ringde upp Otto Ramsay som förklarar varför.

– Vi bestämde redan när vi köpte restaurangen att vi skulle hålla på i fem år. Nu har det blivit sex år. Så detta är helt i linje med vår plan som vi har satt upp. Så det är dels det. Sedan har vi även lite nya idéer på gång. Och jag tror att det kan vara bra med lite förändring, så att det inte blir för statiskt det man gör. Men vi har en stor kärlek till Rut. Verksamheten så som den ser ut idag kommer löpa på tills affären är klar, vilket kan ske när som helst under hösten. Siktet är dock inställt på en fin höst med Mårten Gås och avslutningsvis ett sista julbord.

Men ni lämnar inte branschen?

– Nej, nej. Vi är nog fast här i svängen (Skratt). Det är ju ett riktigt matmecka här i Kullabygden. Och vi har planer på lite nya verksamheter. Men vi håller på det ett tag.

Vad händer med Kullalamm som ni också driver?

– Det kommer vi att fortsätta med. Vi kör på där. 2014 flyttade vi Kullalamms butik från vår gård till Rut på Skäret. Planen nu är att hitta en ny lokal för gårdsbutiken.

Vad minns du bäst från tiden med restaurangen?

– För vår del har det nog varit att gå från ensam till att ha människor på plats som hjälper en. All personal har varit grymt duktig. Unga människor som har varit fantastiska. Och vi har haft kockar som har varit kvar i åratal, vilket inte är så vanligt i branschen. Och det är ju så att när man väl trycker på knappen (för försäljning, reds.anm.) så blir det lite vemodigt. Så är det absolut. Men det tror jag är bra också.

Publicerad 11 August 2017 11:31

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag