Ny kurs ska ge företagsamheten en skjuts

Forza of Sweden har vidareutvecklat tidigare utbildningar

NV-SKÅNE. I höst drar en ny företagskurs kallad The Academy i gång. Det är en kurs för nordvästskåningar som vill växa och utveckla en företagsidé.

Kursen vänder sig till de som har tankar på att starta sin egen verksamhet eller utveckla sitt företag med ambitionen att kunna leva på sitt företagande.

Kursen riktar sig till alla företagare oavsett idé, ålder eller bakgrund.

Familjen Helsingborg har anlitat Forza of Sweden, som i tio års tid har bedrivit entreprenörsutbildningar för unga, som har tagit fram kursen och utvecklat konceptet.

Forzas kursledare? Hanna Svensson säger till Lokaltidningen att kursen är en vidareutveckling av de utbildningar företaget tidigare har bedrivit. Nytt med den här? kursen är att Familjen Helsingborg och Forza of Sweden nu även vänder sig till personer över 20 år.

– Det var Familjen Helsingborg som ville kunna erbjuda något till folk över 20 år också, och vill ha fler företag i regionen som kan växa. Det känns jätteroligt att kunna erbjuda detta, säger hon.

Kursen ska bedrivas? på ett innovativt och roligt sätt, utlovas det.

Genom interaktiva? workshops ska deltagarna kunna få med sig vad de behöver för att kunna starta upp sin egen verksamhet.

Deltagarna får bland annat ta del av framgångsnycklar för att snabbt ta sin idé till marknaden, lära sig sälja och marknadsföra sin tjänst eller produkt utan en stor budget.

Kursen kommer att hållas i Helsingborg. Starten går måndagen den 25 september.

– Nu testar vi detta i Helsingborg men intentionen är att kunna hålla kurser i de olika kommunerna inom Familjen Helsingborg i framtiden, berättar Hanna Svensson.

Följande kommuner? ingår i Familjen Helsingborg, och företagare från alla dessa kommuner är alltså välkomna till kursen: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Anmälan till kursen görs till theacademy@forzaofsweden.se

Publicerad 01 September 2017 15:02

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag