Han ska prata när populär serie kommer tillbaka

Café Amanda värd för Hvar 14:e dag som återuppstår

HÖGANÄS. ??Kullens hembygdsförening tar över arrangemanget av föreläsningsserien Hvar 14:e dag, som nu får en fortsättning.

Serien bygger på lokalhistoriska ämnen och är ett samarrangemang med Höganäs kommun, och kommer även i fortsättningen att hållas i Café Amanda på Höganäs bibliotek.

Först ut i höst är Johnne Wendler, som den 23:e oktober först ska berätta och visa bilder från sin uppväxt på Gruvgården, och sen visa filmen som han spelade in när Mursten invigdes.

Två veckor senare, den 6:e november, heter programmet ”På väg till Mölle”, och det inleds med att Peter Sandell berättar framgångssagan om Bräcke Mölla. Efter pausen visas filmen ”Sista tåget till Mölle” och Gunnar Gunnarson och Bernt Månsson berättar historien om järnvägen som en gång fraktade både kungligheter och kändisar på väg till Mölle.

Tredje och avslutande föreläsning kallas ”Gruvliga minnen” och inträffar den 20:e november, då Torbjörn Gerward och Gert Leonardsson, son till den siste gruvfogden Helge Leonardsson, berättar om livet vid gruvan, både ovan och under jord.

Alla föreläsningarna startar kl. 19.00. Först till kvarn gäller då det är begränsat med platser.

Publicerad 11 October 2017 06:00

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag