Världens största köpdag lanseras i Sverige

Ska du fira Singles Day?

SVERIGE. 11/11, fyra ettor efter varandra. Vilken dag passar bättre att fira Singles day? Dagen då alla singlar hyllas genom att du som konsument unnar dig själv något riktigt fint.

Sedan några år tillbaka är svenskarna välbekanta med Black Friday, som snabbt blivit årets stora köpdag. Nu lanserar kedjorna Elgiganten och Scandic även readagen Singles Day, en dag som internationellt sett slår Black Friday med hästlängder.

Singles Day initierades i Kina redan på 90-talet, som en motreaktion på alla hjärtans dag, men har i dag övergått till att bli världens största shoppingfest.

– Det har gått från att vara en dag då man ska hylla singlar till att bli en dag då man väljer att unna sig själv något, oavsett relationsstatus, säger Jessica Wallin på Elgiganten till Expressen.

Förhoppningen är att Singles Day nu ska slå lika hårt i Sverige som Black Friday.

– Vi testade i Norge i liten skala i fjol och det blev jättepopulärt. Vi blir mer och mer internationella och som marknadsledare behöver vi följa internationella trender och hålla konkurrenskraftiga priser när också andra gör det. Och kunder uppskattar det väldigt mycket, säger Jessica Wallin till tidningen.

Under dagen kommer elektronikkedjan erbjuda rejält reducerade priser på flera av sina varor.

Huruvida du sedan måste dejta det du köper, som internetfenomenet The Fat Jewish gör i kedjans lanseringskampanj, är dock oklart.

Elgiganten är inte ensamma om att anamma den internationella trenden. Även Scandic kommer fira Singles Day med singelrabatt på utvalda hotell.

Publicerad 11 November 2017 07:11