Veterinärens varning: Misstänkt vinterkräksjuka bland hundar

"Högre förekomst av hundar med kräkning och diarré"

HELSINGBORG/HÖGANÄS. Det går ett magsjukevirus hos hundar i Helsingborg och Höganäs just nu. Veterinären Albert Jacobson uppmanar hundägare att minimera kontakten med andra djur.

Av
Martin Wingren

– Exakt vad det rör sig om vet vi inte men det har varit en högre förekomst av hundar med kräkning och diarré de två senaste veckorna. Den här typen av små epidemier ser vi av och till under året och symtomen påminner lite om vinterkräksjuka hos människa. Men någon ytterligare info om detta har vi inte i nuläget och det kan tilläggas att samtliga patienter har frisknat till efter ett par dagar, säger veterinären till Lokaltidningen.se.

Orsakerna till att en hund kräks och har diarré kan vara många. Något som Albert Jacobson utvecklar i ett inlägg på Höganäsveterinärens Facebook-sida:

”Blir din hund dålig med kräkning och/eller diarré kan det bero med en massa olika saker ex. virus, bakterier, inflammation, infektion eller allvarligare saker som tarmvred, förgiftning eller att de fått i sig något opassande som en bit från en leksak eller jord och massvis mera… även ett virusorsakat magproblem går att lösa fort med rätt hjälp och medikamenter så att hunden slipper ha ont i magen och blir frisk fortare”.

Publicerad 01 February 2018 01:16

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag