ANNONS

Smile Tandvård kortar vårdköerna

För många som försökt få en tid till sin tandläkare blir väntan lång, i många fall flera månader. Den problematiken försöker Smile Tandvård på Springpostgränden i Helsingborg se till att råda bot på som ett led i att skapa vad man hoppas är Sveriges bästa tandvård.

– Vi har många specialister på kliniken och det underlättar mycket när det gäller att få tid till dem, vi har mycket kortare väntetider till specialisttandvård än våra konkurrenter. Men även till våra allmäntandläkare har du lätt att få en tid, oftast kan du få tid inom två veckor. Hos många andra kan du ha svårt att få tid inom två månader, säger Anamika Nilsson, platschef.

Ett besök på Smile Springpostgränden innebär att man tar hand om din mun och dina tänder som en helhet, och ger dig ett varmt omhändertagande. Vid vårt besök träffar vi tandläkaren Catarina Ahlcrona och tandsköterskan Viveka Johnsson.

Catarina Ahlcrona är allmäntandläkare sedan 30 år och har jobbat på kliniken i två år, tandsköterskan Viveka har varit yrkesverksam nästan lika länge och funnits med på kliniken sedan den startade. Utöver den goda stämningen på arbetsplatsen uppskattar båda att ha kollegor med olika specialitet så nära sig på kliniken.

– Det är en trevlig arbetsplats med bra kollegor, säger Catarina. Att ha en specialist nära sig gör att du alltid har någon att diskutera med som har särskild expertis inom ett område. Det utvecklar oss allihopa. Sedan har vi möjlighet att både växa inom företaget och utbilda oss i företagets egen regi via Smile Academy, så att vi alltid är uppdaterade med den senaste kunskapen.

– Vi har kul på jobbet och skrattar mycket varje dag. Det tror jag varje patient märker, att här mår personalen bra och det i sin tur gör att patienten kan slappna av, säger tandläkare Catarina Ahlcrona.

”Här lyssnar personalen på patienten”

Hon får medhåll av patienten Christina.

– Jag känner mig välkommen från det jag kommer in genom dörren, till dess jag lämnar kliniken, säger hon.

Christina drog sig tidigare från att gå till tandläkaren. Dåliga erfarenheter av tandläkare som var både otrevliga och vägrade lyssna på hennes oro gjorde att hon helt enkelt inte vågade gå tillbaka till sin dåvarande klinik. Men en längre tid av tandvärk gjorde att hon tvingade sig själv att tänka om. Hon såg en annons för Smile och bestämde sig.

– Nu gör jag detta, tänkte jag. Så jag ringde och fick snabbt kontakt med kliniken. Vi bokade en tid och det var en enorm lättnad när jag kom hit. Här fanns människor som lyssnade och förklarade för mig och fick mig att slappna av.

Smile Springpostgränden har man stor erfarenhet av att ta emot patienter med en rädsla inför sitt tandvårdsbesök.

Platschef Anamika Nilsson

Platschef Anamika Nilsson

Lång erfarenhet

Smile Tandvård startade 2006 och har idag 36 kliniker i Sverige från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, alla med det uttalade målet att skapa Sveriges bästa tandvård. För att lyckas med sitt mål satsar man inte bara på korta väntetider, specialistbehandlingar och det absolut senaste inom tandvårdsbehandling. Dessutom erbjuds alla ny a kunder en Diagnoxundersökning: en omfattande tandundersökning till samma pris som vanlig enklare undersökning. Vid en Diagnoxundersökning sätts det av gott om tid för de röntgen som behövs, foto och diskussion runt dina önskemål och funderingar om dina tänder samtidigt som du får reda på allt du behöver veta om din munhälsa.

Patienten alltid i centrum

Utöver allmäntandvård och specialistvård av hög klass och en god stämning är Smile Helsingborg en modern klinik med den senaste utrustningen. Hit kommer inte bara klinikens egna patienter utan andra tandläkare skickar sina patienter till kliniken för att bland annat ta 3D-bilder med klinikens röntgenutrustning (CBCT). Detta underlättar bland annat för käkkirurger vid större ingrepp.

I första rummet sätts alltid patienten och dennes behov. Fokus är ständigt på högkvalitativ tandvård och patientens upplevelse är hjärtat i hela verksamheten. Målet är Sveriges bästa tandvård och vägen dit stavas behandlingar och kundservice på högsta nivå.

– Här är alla jättetrevliga, man känner sig välkommen. Nu är det inte längre med skräck som jag går till tandläkaren, säger Christina.

Självklart kan du även besöka Smile om du vill få ett uppfräschat leende – inte alltid krävs det en stor undersökning och då finns klinikernas erfarna tandhygienister nära till hands. På Smile kan du få hjälp med alltifrån att plocka bort tandsten till att få ett vitare leende via tandblekning. Allt utfört av välutbildade och kompetenta tandhygienister som inte tummar på säkerheten kring behandlingarna.

I Skåne finns kliniker i Löberöd, Lund, Trelleborg och Landskrona. I de större städerna Helsingborg och Malmö har man två respektive tre olika kliniker.

Detta är en annons från Smile. Läser mer på Smile.se genom att klicka här.

Besök Smile på Springpostgränden 3A eller ring 042-212211