Kvinna fick betala för att ställa på sin bil – trots att det är gratis

"Är som att gå över bron efter vatten"

HÖGANÄS.

Kvinnan skulle ställa på sitt fordon via Transportstyrelsen men hamnade av misstag på en annan sajt där man tog ut en påställningsavgift.

Av
Ida Asplund Ådahl

– Det är inte olagligt, men det är ett opassande beteende, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

Kvinnan född 1946 skulle ställa på sitt fordon på Transportstyrelsens sajt men hamnade på trafikenheten.se där man mot avgift kan ställa på sitt fordon.

Transportstyrelsen tar inte längre ut någon påställningsavgift, något myndigheten upphörde med i januari 2015.

– Det är inget bedrägeri och därmed inte heller ett brott. Men det är som att gå över bron efter vatten, säger Åsa Emanuelsson.

"Trafikenheten hjälper er att beställa de tjänster som finns hos Transportstyrelsen mot en avgift. När du köper våra tjänster så hjälper vi dig att beställa exakt likadan tjänst från Transportstyrelsen /.../ Vi fungerar som en mellanhand. Det kan därför tillkomma ytterligare avgifter", står att läsa om Trafikenhetens tjänster på företagets sajt.

Händelsen ska enligt polisanmälan ha ägt rum den 23-28 mars. Då inget brott egentligen har begåtts kommer förundersökningen att läggas ner.

Lokaltidningen har sökt Trafikenheten för en kommentar.

Publicerad 10 April 2018 13:30