Samlar in pengar till blomma åt Granens fru – fått över 23 000 på en dag

"Det var ren ironi och glädjeeufori"

SKÅNE. Niklas Norden från Växjö startade en insamling till Andreas Granqvists fru som i dagarna väntar parets andra barn. Målet är att leverera den största blombuketten någonsin. Responsen blev större än han kunnat tänka sig.

Av
André Kvist

Efter gårdagens vinst mot Schweiz började Niklas Norden, tränare i Växjö Vipers, att samla in pengar till Andreas Granqvists fru. Hon förväntades föda parets andra barn samma dag som matchen spelades och Norden tänkte att det vore fint att ge familjen en rejäl blomma. Men det började som ett skämt.

– Jag har aldrig fått denna idén! Jag såg en artikel att Granqvisat inte hann hem till sitt barns födelse och nu när vi gick vidare skrev jag på Twitter att vi fans får samla ihop till en blomma, berättar han.

– Det var ren ironi och glädjeeufori. Sen har det fått rejäl spridning.

Insamlingen började på tisdagen klockan 20 och målet var att samla in 30 000 kronor. Vid klockan 15 på onsdagen hade man fått in 23 000 och pengarna fortsätter att rulla in.

– Jag är övertygad om att jag kommer ha fått in 30 000 innan den tiden. Jag skulle skrivit 300 000 så hade det blivit en galen blombukett. Det började med mycket ironi och nu har det gått över till allvar.

Insamlingen avslutas klockan 22 på onsdagen. Blir det pengar som kommer in efter denna tidpunkt så kommer de gå till någon form av granplantering, berättar Norden.

– Får jag in mer pengar de närmaste dagarna så blir det till granplantering, måste bara hitta någon också.

Alla som bidrar kommer givetvis få sitt namn på det medföljande gratulationskortet.

Uppdatering.

Vid klockan 10 dagen efter att insamlingen avslutats skriver Norden att han fått in 45 000 kronor från 1 116 unika givare. Insamlingen är nu avslutad.

Publicerad 04 July 2018 17:13