Caroline Ravn är nu aktuell med sin första och största magiturné.

Caroline Ravn är nu aktuell med sin första och största magiturné. Foto: Julius Bohlin

Trollar sig ut på Sverigeturné – tar sedan sikte på Las Vegas

"Jag har alltid mycket på gång"

HÖGANÄS.

Magikonstnären Caroline Ravn är aktuell med sin största och första turné. Samtidigt förbereder hon sig för ett VM och har långtgående planer på att etablera sig på riktigt i Las Vegas.
– Jag har alltid mycket på gång, men det trivs jag med. Jag tycker inte om att vara still, säger hon.

Caroline Ravn, med rötterna i Höganäs, gör premiär både med sin största föreställning Where the Magic Happens och med turné. Premiären gjorde hon i våras på Södra teatern i Stockholm – en plats kollegor sagt att man inte ska börja en premiär på och som man inte lyckas sälja slut. Men det gjorde hon.

– Förhoppningen fanns, men jag trodde inte att det skulle skulle bli slutsålt. Jag har alltid dirivits av det – säger någon att jag inte kan, då ska jag bevisa det. Det modet och självförtroendet har jag, säger hon.

Turnén innebär sex stopp där nästa är på Liseberg den 24 oktober. En scen hon ser fram emot att möta.

– Det känns nästan lika läskigt som premiär. Jag har sett Carl Einar Häckner där fem-sex år i rad. Han kan det där med turnérande och skriva nytt material, på det sättet är han en riktig förebild. Sedan är Lisebergsteatern en av de vackraste teatrarna i landet enligt mig.

Föreställningen är en hyllning till hennes farfar som var trollkarl. Hon jobbar med humor, magi och tankeläsning.

– Som mest har 16 personer varit inne och jobbat med föreställningen. Det är en stor satsning som jag är stolt över, säger Caroline Ravn.

Men det stannar inte där. Caroline Ravn är redan i gång med att förbereda sig för VM i magi i Québec 2021. Manusförfattare och illusionsbyggare är redan inkopplade för VM-föreställningen.

Och framtiden ser hon i Las Vegas där hon vill öppna en teater.

– "För att kunna göra det måste du ta över Stockholm, sedan Sverige", sa Joe Labero till mig. Och det är min plan, säger hon och fortsätter;

– Det gäller att tro på sig själv och det självförtroendet har jag med mig för att jag har hittat en passion, en grundtro och en slags grundstyrka.

Den 24 oktober sätter Caroline Ravn upp Where the Magic Happens.

Publicerad 17 October 2018 09:22