Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos

Höganäs tappar kraftigt i skolranking

"Målsättningen är ju att vi inte ska ligga kvar nere på den placeringen"

HÖGANÄS.

Höganäs rankades bland de bästa skolkommunerna för två år sedan, men i årets ranking som gjorts av Lärarförbundet hamnar kommunen på plats 97.
– Det känns givetvis tråkigt, säger Pia Möller (M), utbildningsnämndens ordförande.

Höganäs låg på plats åtta i Lärarförbundets skolranking för ett par år sedan, men när årets ranking kom stod det klart att man hade rasat till plats 97.

Utbildningsnämndens ordförande Pia Möller (M) menar att raset är tråkigt, men att man måste titta närmare på statistiken.

– Jag har gett förvaltningen i uppdrag att titta på det. Vi har redan påbörjat en analys och det verkar som att barn i fristående förskolor inte har rapporterats in till Statistiska centralbyrån, villket innebär att ett hundratal barn inte syns i statistiken – något som kan ha påverkat resultatet, säger hon.

Enligt rankingen tappar Höganäs kommun bland annat i de kategorier som berör sjukfrånvaro och andel elever som fullföljer gymnasiet inom tre år.

– Vi måste titta närmare på det här. När rankingar kommer analyserar resultatet, men denna rankingen är lite mer riktad medan SKL-rankingen kanske ger en större helhetsbild, säger Pia Möller och fortsätter;

– Så klart ger det en fingervisning och vi är inte nöjda med resultatet. Målsättningen är ju att vi inte ska ligga kvar nere på den placeringen.

Publicerad 09 November 2018 15:41