William Hunefalk, 15 höll på att bli påkörd av en bilist som sedan smet från platsen.

William Hunefalk, 15 höll på att bli påkörd av en bilist som sedan smet från platsen. "Vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt", säger mamma Annika Hunefalk. Foto: Privat

15-åriga William höll på att bli påkörd – bilist smet från platsen

"Skrämmande att man inte stannade och tittade hur det gick"

JONSTORP.

William, 15 körde moped hem från skolan som vanligt. I en korsning struntade en bilist i stopptecken och for ut i vägen – något som höll på att sluta med en kollision om inte William hade väjat.
– Han klarade sig med jack, blåmärken på benen och huvudvärk. Men det är skrämmande att bilisten smet därifrån, säger mamma Annika Hunefalk.

Det var i onsdags som William Hunefalk kom hem chockad och gråtandes, med jack på benen och en trasig moped. På hemvägen från skolan hade han fått möte av en bilist som kört från Svartelandsvägen in mot Jonstorps by. Föraren stannade inte vid stopptecknet och for ut i vägen där William kom körandes på moped.

– Han fick väja så kraftigt att han körde om kull för att inte bli påkörd, berättar Annika Hunefalk.

Men bilisten smet från platsen. Kvar var en chockad William med skrapsår och en sönderkörd moped.

– Visst, man kan missa något i trafiken och kanske även ett stopptecken. Men att inte stanna för att se hur det gick – det är fruktansvärt. Man undrar ju av vilken anledning föraren inte stannade. Men det finns ingen möjlighet att den som körde bilen har kunnat missa att de höll på att krocka.

Annika Hunefalk är tacksam över att det gick förhållandevis bra för William ändå.

– Han var klart chockad och ledsen och sådant kan ju sitta i ett tag. Dagen efter klagade han på huvudvärk så vi kontaktade läkare. Man kunde inte utesluta hjärnskakning, men efter omständigheterna mår han relativt bra, säger hon.

William fortsätter att köra moped till och från skolan. Men Annika Hunefalk är bedrövad över händelsen.

– Det var en sekund från en katastrof. Jag vill inte tänka på vad som kunde ha hänt om William inte uppfattat faran i tid. Och det är sorgligt är att personen inte stannade, säger hon.

Händelsen är polisanmäld.

– Det finns signalement på föraren, så vi hoppas att personen ska bli hittad, säger Annika Hunefalk.

Publicerad 02 December 2018 07:00