Sandra Mastio räknar med att servera 400 pizzor under nyårsdagen.

Sandra Mastio räknar med att servera 400 pizzor under nyårsdagen. Arkivfoto: Anja Degerholm

Mastio ska slå pizzarekord på nyårsdagen

"Den ska vara fyllig, mustig och gosig"

NYÅRSDAGEN. – Förra året låg jag i fosterställning och skakade när det var över, säger Sandra Mastio och skrattar. På nyårsdagen planerar hon att slå fjolårets rekord på 366 pizzor under nio timmar.

Av
Ida Eriksson

Den största nöten att knäckas för Sandra Mastio under julen blir logistiken kring degen. Den måste sättas minst fyra dagar innan bakning. Varje degboll väger 265 gram och Sandra hoppas på att servera minst 400 pizzor. Det är alltså 106 kilo deg som måste sättas, arbetas dagligen och förvaras fram till pizzans stora dag.

Hur ska den perfekta bakispizzan vara då? Inte salt och fettdrypande i alla fall, om du frågar Sandra Mastio.

– Den ska vara fyllig, mustig och gosig utan flottigheter och för mycket salt. Som en stor varm kram.

Men brukar det inte vara just salt och fett man suktar efter dagen efter?

– Jag är helt övertygad om att ingen mår bättre av dåligt fett. Då blir man bara ännu mer ledsen och sorglig. Och det måste vara bra råvaror och kött som ger en styrka. En pizza på nyårsdagen ska vara som en hävstång att ta sig upp med, inte något att gräva sig djupare ned med.

"En pizza på nyårsdagen ska vara som en hävstång"

Förra året fanns två pizzor på nyårsdagsmenyn. Mastios stående klassiker "Maggan", som är deras version av Margherita, och Mastios egen version av kebabpizza med bland annat lammsalsiccia, lök och myntasås.

– Det blir nog något liknande i år. Men vi får se vad vi kan få för goda råvaror och vad säsongen erbjuder.

Sandra Mastios pizzarestaurang Mastio har haft öppet i drygt ett år och det har gått över förväntan, tycker hon.

– Det har varit oerhört intensivt och vi har fått otroligt bra respons från våra gäster. Vi hår fått många stammisar som kommer flera gånger i veckan.

Och på dem ser Sandra bevis för att hennes pizzor är hälsosammare än andra.

– Jag har följt dem under ett år och de har ju inte gått upp 25 kilo, säger hon och skrattar.

Under 2019 kommer hon satsa på fler event på restaurangen.

– Likt det vi hade i höstas då en ostmakare och en vinleverantör kom hit och så gjorde vi pizzor med olika ost – och vinsorter.

300

... procent. Så mycket mer pizza säljs under nyårsdagen, jämfört med en vanlig söndag. Detta enligt onlinepizza.se

300

... procent. Så mycket mer pizza säljs under nyårsdagen, jämfört med en vanlig söndag. Detta enligt onlinepizza.se

Publicerad 31 December 2018 00:00