Snart kommer en buss synas på Kyrkplatsen när Allans Tuk-Tuk expanderar.

Snart kommer en buss synas på Kyrkplatsen när Allans Tuk-Tuk expanderar. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Snart kommer en buss lastad med falafel

Alaa Alrihawis och Ann Magneklint utökar sin verksamhet

HÖGANÄS.

Falafelkonceptet med en tuk-tuk på Kyrkplatsen i Höganäs gick så pass bra att Alaa Alrihawis expanderar sin verksamhet. Nyligen har han och frun Ann Magneklint utökat med en salladsbar. Sedan står en buss på tur.

Alldeles nyligen slog Alaa Alrihawis och frun Ann Magneklint upp dörrarna för Allans Gröna på Centralgatan, i den gamla brandstationen. Den röda tuk-tuken som under ett års tid har serverat höganäsborna med falafel visade sig vara ett lyckat koncept som fått verksamheten att växa.

– Det har gått bättre än vi har vågat drömma om. Det känns som att falafel saknades i Höganäs helt enkelt, säger Ann Magneklint.

Men för att ha plats att laga mer mat krävdes en lokal. Sedan den 28 december har paret drivit salladsbaren Allans Gröna.

– En salladsbar var något vi hade tänkt på länge. Det finns sallad i Höganäs, absolut. Men inte en renodlad salladsbar, säger Ann Magneklint.

I dagsläget får kunden själv peka ut de ingredienser man vill ha i en sallad, men framöver kommer det att bli menyer. Och expansionen kommer även att märkas på Kyrkplatsen. Tuk-tuken kommer nämligen att byta ut mot en buss.

– Den är stor – fem gånger två meter och har plats för två personer som kan tillreda mat. Vi kommer även att utöka falafelkonceptet med fler rätter, bland annat lägger vi till fish and chips.

Bussen håller på att renoveras och förhoppningen är att den ska kunna vara i bruk redan i februari. Bussen kommer varierat att finnas på Kyrkplatsen och på Sundstorget och sommartid på Kyrkplatsen och Kvickbadet.

– Det känns jättespännande den här utvecklingen, säger Ann Magneklint.

Publicerad 23 January 2019 09:17