I samband med Vasaloppet kommer en cykelklass att köras på Nordic Wellness.

I samband med Vasaloppet kommer en cykelklass att köras på Nordic Wellness. "Det brukar vara populärt", säger Anna Nordström, platschef. Foto: Privat

Här kan du köra Vasaloppet utan att frysa ihjäl

"Brukar få upp värmen rejält"

HÖGANÄS.

Sugen på att köra Vasaloppet men orkar varken frysa eller spänna på pjäxorna? Nu finns möjlighet att cykla vasan i stället. "Jag kan garantera att man slipper frysa. Vi brukar få upp värmen rejält", säger Anna Nordström, platschef på Nordic Wellness i Höganäs som kör ett fyra timmar lång cykelklass i samband med det direktsända skidloppet.

Av
Ida Asplund-Ådahl

Hur cyklar man ett Vasalopp?

– Vi arrangerar en cykelklass i vår cykelsal här i Höganäs. Framför oss har vi en projektorduk där det direktsända Vasaloppet visas. En instruktör leder klassen som vanligt men följer skidåkarna prestationer och ökar motståndet när de köra tunga backar. Det är ett roligt koncept som är peppande och som många brukar vilja vara med på.

Blir det några vätskekontroller?

– Självklart kommer det att bjudas på blåbärssoppa, kexchoklad och släta bullar – allt som hör Vasaloppet till. Vi kommer inte ha funktionärer på plats, utan instruktören hjälper till med detta när cyklisterna själva känner att de vill pausa.

Men fyra timmar på cykel – hur undviker man att få ont i rumpan?

– Haha, det är klart att man blir trött och kanske lite öm. Men det finns smarta hjälpmedel som till exempel cykelbyxor med en mjukare del för rumpan. Sedan är många som kör vår cykelvasa vana motionärer. Men man ska inte bli skrämd – alla är välkomna och man får ta pauser och kan själv reglera motstånd.

Kommer någon få en segerkrans?

– Nej. Syftet är att träna och att ha kul – det är vinsten i sig. Andra år har vi haft goodiebags att dela ut, men det är inget som är spikat än.

Vasaloppet kommer att köras på Nordic Wellness i Höganäs den 3 mars mellan klockan 8 och 12. Den 24 februari öppnar bokningen för att delta och totalt finns 20 cykelplatser.

Publicerad 12 February 2019 10:42