"Syftet med den gemensamma utbildningen är att alla nattvandrare ska få rätt förutsättningar, ha samma mål, vad man skall tänka på och grundläggande regler", säger samordnaren Anna Jugås om den gemensamma nattvandringsutbildningen som ska hållas på måndagen. Foto: Privat

Nattvandrare ska utbildas: "Ger oss bra samarbetsgrund att stå på"

Två grupper ska samlas under måndagen

HÖGANÄS.

För att få bättre kontakt med ungdomar men även för att skapa en bra samarbetsgrund ska Nattvandrarna i Höganäs och Lerberget genomgå sina första gemensamma utbildning. "Tidigare har man fått material som nybliven nattvandrare och det har fungerat bra. Men det här kan stärka oss som nattvandrare", säger Anna Jugås, samordnare i Nattvandrarna Lerberget.

På måndag i nästa vecka ska Nattvandrarna i Höganäs och Lerbrget samlas på Höganäs bibliotek för en gemensam utbildning. Bland annat kommer man att prata om vilka skyldigheter och rättigheter man har som nattvandrare, men även om hur man kan få kontakt med ungdomar bättre.

Totalt kommer 28 nattvandrare att genomgå utbildningen och man hoppas på att det ska ge en bra samarbetsgrund att stå på.

– Vi har jobbat med material tidigare, men att träffas såhär tror vi ska öka engagemanget. Syftet med den gemensamma utbildningen är att alla nattvandrare ska få rätt förutsättningar, ha samma mål, vad man skall tänka på och grundläggande regler. Vi berör även lite kring lag och rätt, säger Anna Jugås.

I övrigt har nattvandringsgrupperna varit i kontakt med bland annat föräldra- och idrottsföreningar och fritidsgårdar i kommunen för att se hur man kan samarbeta kring ungdomar.

– Vi har redan bra samarbete mellan nattvandringsgrupperna, kommunen, fältassistenterna och polisen. Men vi satsar och vill växa. Vi klarar oss med nattvandrare som det ser ut nu, men vi behöver alltid fler.

För den som vill bli nattvandrare kan man anmäla intresse till utbildningen på Höganäs bibliotek måndagen den klockan 19. Intresseanmälan kan göras till lerberget@nattvandring.nu eller hoganas@nattvandring.nu

Publicerad 15 March 2019 10:41