Det populära kaféet på bild fårn senhösten 2014. Foto: Joel Winqvist/Arkiv
Det populära kaféet på bild fårn senhösten 2014. Foto: Joel Winqvist/Arkiv
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Beslut: Poppiskafé får inte bli fritidshus


MÖLLE. Turerna huruvida det populära Ellens café i Ransvik nära Mölle ska få bli ett fritidshus eller ej har varit flera. Ägarna till fastigheten, paret Anders och Ellen Kjellner, har under två års tid försökt sälja kaféet utan att lyckas. De ansökte då om ändrat bygglov till fritidshus, något som kommunens byggnadsnämnd vände sig emot. Därefter har ärendet varit uppe i flera olika instanser, men nu har den högsta av dem, mark- och miljööverdomstolen, sagt sitt.

Mark- och miljööverdomstolen går på kommunens linje och säger nej till att paret ska få omvandla kaféet till fritidshus, rapporter Helsingborgs Dagblad.

”Området runt byggnaden kommer av allmänheten att uppfattas som privat. Åtgärden kommer att inverka negativt på allmänhetens tillgång till den allmänna badplatsen och naturområdet kring byggnaden”, skriver man i domen, enligt tidningen.

Mark- och miljööverdomstolen anser att det allmänna intresset väger tyngre än parets Kjellner och fastställer byggnadsnämndens ursprungliga beslut, enligt HD.

– Det är jätteskönt att det har gått i den här riktningen. Så jag är glad. Detta är en gammal kulturplats som är värd att bevara, säger Olof Suneson (M), byggnadsnämndens vice ordförande, i en kommentar till tidningen som också varit i kontakt med ägarna till fastigheten som väljer att inte kommentera beslutet.


Publicerad: 13. maj 2017 09:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Höganäs

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa