Peter Nilsson på Eric Ruuth kulturhus, kultursamordnare Britt-Marie Theander och Fredrik Petersson från Eric Ruuth. Foto:Martin Wingren/Arkiv
Peter Nilsson på Eric Ruuth kulturhus, kultursamordnare Britt-Marie Theander och Fredrik Petersson från Eric Ruuth. Foto:Martin Wingren/Arkiv
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Kulturnatten blir mer familjeinriktad

Ändrade tider ska passa beökarna bättre


HÖGANÄS. Lördagen den 16 september arrangeras Kulturnatten igen. En av nyheterna är att man tidigarelagt programtiden jämfört med tidigare år.

16-22 är det som gäller i år. Detta efter att kommunens utvärderingar efter förra året visat att en hel del besökare brukar droppa av mot kvällen.

– Vi kände att efter klockan  22.00 brukar det inte vara så mycket folk, berättar Britt-Marie Theander, kommunens kultursamordnare.

Förändringen är ett led i att göra arrangemanget än mer familjeorienterat. Det blir också stort fokus på events som passar för familjer.

– Vi kommer att ha mycket aktiviteter vid Bruksskolan och multiarenan där. Mycket musik, band, solister och en hel del prova-på-aktiviteter för barn och unga, fortsätter hon.

Lite av startskottet för Kulturnatten blir skatetävlingen  Battle Royale på skateboardbanan vid Kullagymnasiet. Den smygstartar Kulturnatten i och med att tävlingen  drar igång redan klockan 12.00.

Dragplåster kan nämnas ståuppkomikern Robin Paulsson och Möllebördige magikern Jacob Schenström  som båda uppträder på Tivolihuset, samt sångaren Nano på Sundstorget.

–  Det känns stort att få hit honom menar Theander.

I ett digert program ryms, bland mycket annat,  lindy-hop som besökarna kan prova på på Café Amanda, tipsrundor samt dans, musik och film om Afghanistan av ensamkommande ungdomar. Det blir även utdelning av kommunens kultur-, heders- och idrottspris på Sundstorget, något som tidigare gjorts på kommunfullmäktige men nu blir ännu mer publikt. Hela programmet finns att läsa på hoganas.se.


Publicerad: 06. september 2017 11:04
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Höganäs

Startsidan just nu