Från frisörvägg till stora äpplet

Mats Andersson ställer ut på en av världens största konstscener

Av
Susanne Gyllenlöf

HÖGANÄS. Från en lokal frisörsalong till ett galleri i New York. Mats Andersson i Strandbaden har snabbt klättrat högt på den konstnärliga kartan.
– Jag började kladda lite hemma för åtta år sedan. Jag provade akvareller först men det var inte min grej. Efter ett tag upptäckte jag olja och sedan dess är jag fast.
Ganska snart började hans verk ta plats på den lokala scenen. Från en frisörsalong i Viken till små sommargallerier. Och Konstrundan.

– Mycket cirklar kring Konst-rundan, med gallerister som smyger omkring. Vilket för min del har betytt att jag blivit erbjuden att ställa ut på andra ställen. Sedan har det ena har gett det andra, säger Mats Andersson.
Men att hans verk möter världsscenen på Agora Gallery i Chelsea New York om två veckor är hans eget drag.
– En kompis berättade om galleriet, jag kände mig mogen att ta steget så jag skickade bilder till dem. Några dagar senare hörde de av sig att jag var välkommen dit.

Galleriet har valt vilka verk de vill se på sina väggar, en varierande samling som spänner från expressionistiskt till abstrakt. Tavlor som nu belagts med prislappar Mats Andersson aldrig kunnat drömma om.
– Det ska ju gå att sälja dem också. Fast det är egentligen inte det viktigaste. Jag har fötterna på jorden och ser det mer som ett fantastiskt tillfälle att visa upp sig. Och skapa kontakter.

null

Publicerad 05 November 2009 15:52

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag