Konstnärligt plus i New York

Mats Andersson om sitt utställningsäventyr på andra sidan Atlanten

Av
Susanne Gyllenlöf

NYHAMNSLÄGE. Mats Andersson i Nyhamnsläge ställde nyligen ut målningar på Agora Gallery i Chelsea, konstdistriktet i New York. Vi ringde upp honom för att höra hur det gick. – Jag fick otrolig respons, väldigt mycket folk på vernissagen och framförallt fantastiska kontakter som kan bli värdefulla, säger Mats Andersson om sitt månadslånga utställningsäventyr i New York. Där han själv var på plats under två veckor.
– Jag hade aldrig varit i USA tidigare och det var som att befinna sig mitt i en film med de gula taxibilarna överallt, dundrande tåg under vägarna och utryckningar hela tiden. Och det blev mycket vandrande på gallerier, vilket gav ny inspiration.
Även om utställningen inte innebar ett klirr i den ekonomiska kassan så fick Mats Andersson en skjuts på det konstnärliga pluskontot.
– Och det är inte slut än. Jag fick flera förfrågningar från andra gallerier så nu handlar det mest om tid och att få det att passa in. Jag har redan sex utställningar inbokade på hemmaplan i år. Men när jag nu fått in foten i USA så gäller det att hålla den kvar, säger Mats Andersson.

.

Även om New York innebar ny inspiration för Mats Andersson så håller han sig alltjämt till sin beprövade nisch inom konsten. Foto: Privat

Även om New York innebar ny inspiration för Mats Andersson så håller han sig alltjämt till sin beprövade nisch inom konsten. Foto: Privat

Publicerad 12 January 2010 09:42

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag