Den tvååriga Labradoren Malte är ledarhund och fick visa upp sina kunskaper live i Cesar Millans show.

Den tvååriga Labradoren Malte är ledarhund och fick visa upp sina kunskaper live i Cesar Millans show.

Hundviskaren Cesar Millan kom till Sverige

... och fann en vän i Viken

Av
Frida Nilson

HÖGANÄS. Cesar Millan är hundvärldens stora stjärna. När mannen som talar med hundar besökte Sverige med sin liveshow för två veckor sedan blev han kompis med den tvååriga ledarhunden Malte och hans tränare Anette Johansson från Viken.

I vanliga fall består Maltes och Anettes vardag av promenader och träning, men för två veckor sedan bröts rutinerna och båda blev en del i Cesar Millans liveshow i Stockholm och Malmö.
– Jag tränar ledarhundar åt Synskadades Riksförbund och mina hundar har den energi som Cesar ofta talat om. De är lugna, samarbetsvilliga och störs inte av det som händer runtomkring dem, säger hon.

Tusenhövdad publik
Anette driver företaget DISA och Malte är snart examinerad ledarhund i Anettes ledarhundsskola. På Cesar Millans show fick han visa upp sina kunskaper för en publik på flera tusen personer i både Stockholm och Malmö.

Tillfrågad över telefon
– Jag hade själv köpt biljetter för att gå på hans show, men då visste jag ju inte att jag skulle bli uppringd och tillfrågad om jag ville delta, säger Anette Johansson.
Cesar Millan, som blev känd genom sin TV-serie ”Mannen som talar med hundar”, har tämjt vilda och bråkiga hundar i många olika hem i USA. På sin show i Sverige var konceptet liknande och han gav hund-ägare tips och råd för bästa möjliga uppfostran. Malte och Anettes deltagande fick representera bra träning.
– Malte var så duktig, han var lugn och gjorde bra ifrån sig, säger Anette.

Publicerad 23 May 2011 12:00