Maja Lilja bloggar om livet

Skapar rutiner för hela familjen

Av
Frida Nilson

HÖGANÄS. Maja Lilja är 25 år, mamma, skådespelare, gift, husägare och passionerad bloggare. Sedan två år tillbaka har Höganästjejen skrivit om livets upp- och nedgångar i sin blogg som gett henne både jobb och blivit en livsstil.

I grundskolan valde Maja Lilja teater, engagerade andra barn och satte upp en egen uppsättning av Småstjärnorna. I tonåren engagerade hon sig i Kullateater och drömde om att en dag få jobba med skådespeleri på heltid. I dag står hon på egna ben och försöker få sin dröm att gå i uppfyllelse.
– För två år sedan den 7 juni startade jag min blogg. I början lästes den mest av min närmsta krets, men sen insåg jag att många var intresserade av hur det gick för mig på castingar och ville följa mig i mitt sökande efter skådespelarjobb, säger Maja.

Fyra om dagen
I dag har Maja hundra unika läsare varje dag och är en av Höganäs mest lästa bloggare. Tre till fyra inlägg om dagen blir det ofta och Maja tycker att det är viktigt att ta hand om sina läsare.
– Många bilder är viktigt och varje morgon försöker jag lägga in ett godmorgoninlägg och sen uppdaterar jag om vad som händer under dagen. Jag har en väldigt ärlig blogg och försöker inte låta som att allt är perfekt, säger hon.

Ärliga inlägg
Längtan efter att få skådespelarjobb är en av huvudämnena på Majas blogg, men läsarna får följa med i både bra och dåliga stunder.
– Jag försöker vara så ärlig som möjligt, Jag har familj och är timanställd på ett vårdboende för att få det att gå runt. Jag har en son på två år och vi bor i ett hus som vi renoverar. Allt det skriver jag om och jag vill visa att allt inte måste vara perfekt. Har min son Jordan en dålig dag och har skrikit hela vägen genom matbutiken, då skriver jag om det, säger hon.


Bloggen har engagerat hela Majas familj och skapat en del nya rutiner.
– Vi fungerar kanske inte som en helt vanlig familj. Min man är intresserad av att fotografera så efter kvällsmaten brukar han fotografera mig och något nytt jag köpt eller något jag vill visa upp, säger Maja.

För sonen Jordan har bloggen också en tydlig plats i vardagen.
– Det händer att när jag klär upp mig och ska visa något jag köpt, och min man ska ta en bild, att Jordan kliver i ett par av mina klackeskor och ställer sig bredvid mig och poserar. Han har verkligen inlevelse, säger Maja skrattar och ger sonen Jordan en stor kram.

Familjen nummer ett
Familjen, är trots allt nummer ett i Majas liv och i bloggen har hon nu blivit mer restriktiv med vad hon visar upp.
– När min son var yngre var han ofta med. Men nu får han välja själv om han vill vara med eller inte och jag försöker undvika att ha med honom så ofta, säger hon.

Bloggen tar många timmar i veckan att underhålla, tid Maja tycker det är värt att spendera framför datorn.
– Genom bloggen har jag fått publicitet för det jag gör och fått olika skådespelarjobb eller blivit ombedd att skicka mitt CV till något produktionsbolag, säger hon.

Publicerad 05 August 2011 16:00

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag