Hon ska utveckla handeln i Höganäs

HÖGANÄS. ?Höganäs har fått en ny handelsutvecklare. Minna Thörnqvist ska vara den som håller ihop fastighetsägare, kommun och handlarna i Höganäs.
– Jag kommer att vara spindeln mellan dessa, det är tre parter med olika perspektiv. Kommunen tittar på Höganäs 2025, handlaren tittar på dagskassan och fastighetsägarna ligger mitt emellan säger Minna Thörnqvist som har sin första arbetsdag på egen hand när Lokaltidningen träffar henne, efter att ha gått vid sidan av nuvarande handelsutvecklaren.

Hennes uppdrag blir att utveckla och stärka handeln. I dag finns det tre handelsområden i?Höganäs, outletområdet, centrum och Magasin 36, och så ska det förbli. Men handelsutvecklaren vill överbrygga mentala gränser.
–Vi vill knyta ihop centrum med outletområdet och minska det mentala avståndet, det tar bara en kvart att gå där emellan. Vi kommer att skapa bättre stråk, kanske sätta upp banderoller och snygga till fasader, säger Minna Thörnqvist.

Hon kommer närmast från en tjänst på Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen, där hon varit verksamhetsansvarig.
– Jobbet som handelsutvecklare kändes som en rolig utmaning, det är mitt första jobb inom centrumutveckling, säger Minna Thörnqvist.
Vad blir första punkten på agendan att ta tag i?
– Belysning och skyltning på outletområdet.
Vilka styrkor respektive utmaningar finns det för Höganäshandeln?
– Här finns mysig handel med små butiker och inga kedjor. Därför kan vi arbeta med mjuka värden som service. Här finns allt man behöver, både lyx och budget. Vi vill få Höganäsborna att handla i större utsträckning hemma . Höganäs är en pendlarkommun så det är många som handlar på vägen från arbetet, till exempel i Helsingborg. Sedan har vi naturen nära, på sommaren kan man shoppa och sedan ta ett dopp i havet, säger handelsutvecklaren.
Hur mycket påverkar Väla Höganäs?
– Det är klart att Väla påverkar men där kan vi jobba med de mjuka värdena, service blir nära på ett sätt som det kanske inte blir på ett köpcentrum.
Handelsplats Höganäs ekonomisk förening är nystartat och drog igång så smått under våren. År 2016 ska verksamheten komma igång på allvar.
– Målet är Höganäs ska bli Årets stadskärna inom några år, säger Minna Thörnqvist.
 

Publicerad 04 December 2015 16:46

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag