Ett slags plåster för fotbollsskor har Jakob Andersson, Oskar Thomasson och Rasmus Nilsson tagit fram i sitt UF-företag. ?Foto:?Martin?Wingren

Ett slags plåster för fotbollsskor har Jakob Andersson, Oskar Thomasson och Rasmus Nilsson tagit fram i sitt UF-företag. ?Foto:?Martin?Wingren

De vill sätta stopp för slitna fotbollsskor

HÖGANÄS. ?Dyra fotbollsskor som går sönder allt för snabbt var utgångsläget för killarna i UF-företaget Ankylo.

De har själva spelat fotboll, bland annat i Höganäs BK, och har erfarit att fotbollsskorna slits snabbt. Det tog Jakob Andersson och Rasmus Nilsson, båda från Lerberget, och Oskar Thomasson fasta på när de valde affärsidé på Procivitas gymnasium i Helsingborg i sitt UF-företag och kom på ett skydd, FutAid.
– Vi började tänka på hur mycket pengar som föräldrar lägger på fotbollsskor och kom på det här, som ser ut som ett plåster, som ska skydda mellan sulan och ovansidan där skorna slits först, säger Rasmus Nilsson.
”Började tänka på hur mycket föräldrar lägger på skor”
De har fått ?hjälp av en ingenjör att utveckla det och nu håller de som bäst på att marknadsföra det och kontakta återförsäljare och idrottsföreningar.
– Att driva företag är helt nytt för oss men det är fler som vill hjälpa till eftersom vi är unga, säger Oskar Thomasson.
Deras idé ?har uppmärksammats, de har utsetts till Årets företag på sin skola och har fått ett e-handelsstipendium på nystartade inkubatorn och företagshotellet E-Commerce Park of Sweden i Helsingborg, där de har fått tillgång till en kontorsplats.
– Det är ger oss möjlighet att vara en del av verksamheten och nätverka med andra företagare, säger Rasmus Nilsson.
– Det visar att vi ska fortsätta med det här. Vårt mål är SM i UF i Stockholm i vår, säger Oskar Thomasson.

Publicerad 01 February 2016 08:49