Tony Blomkvist och Ulrika Eliasson på arbetsförmedlingen i Höganäs, Peter Nyström är näringslivsutvecklare och Per-Ola Hallkvist är från Företagarna. ?Foto: Martin Wingren

Tony Blomkvist och Ulrika Eliasson på arbetsförmedlingen i Höganäs, Peter Nyström är näringslivsutvecklare och Per-Ola Hallkvist är från Företagarna. ?Foto: Martin Wingren

Hittar nya vägar att matcha arbetsgivare och jobbsökande

HÖGANÄS. ?Staten, kommunen och det privata näringslivet trappar upp samarbetet för att få fler i jobb och för att företag ska hitta rätt kompetens.
Arbetsförmedlingen har successivt ökat sin service mot företag för att hjälpa hjälpa till med kompetensbehovet. En 180-gradersvändning, som Tony Blomkvist och Ulrika Eliasson på Arbetsförmedlingen i Höganäs uttrycker det.
– Vi vill se det ur arbetsgivarens synvinkel och vända oss till företagen, säger Ulrika Eliasson.
– Traditionellt sett är det få mindre företag som söker hjälp hos Arbetsförmedlingen när de vill anställa. Nu vill vi komma ifrån bilden av arbetsförmedlingen som några som bara administrerar arbetslöshet, säger Tony Blomkvist.
Den 12 mars? arrangerar Arbetsförmedlingen tillsammans med Företagarna Höganäs och Höganäs kommun en rekryteringsmässa där de utgår från företagen och vilka kompetensbehov som finns.
– Vi vill hjälpa arbetsgivare som har svårt att hitta arbetskraft och samtidigt marknadsföra vårt samarbete och våra tjänster, säger Tony Blomkvist.
Behov av arbetskraft finns det bland annat inom hotell och resturang samt vård och omsorg. På mässan är det tänkt att företag som har ett konkret behov av att anställa ska vara med.
– Både stora och små företag är med, som behöver både säsongsanställda, visstidsanställda och tillsvidareanställda, säger Ulrika Eliasson.
Företag uppskattar? att det finns sådana här tillfällen, menar Per-Ola Hallkvist, vice ordförande i Företagarna Höganäs.
– Det finns inte alltid så många tillfällen för småföretagare att träffas, det här är ett bra sätt att träffas mindre konventionellt på, säger han och fortsätter:
– Sedan är det många småföretag som upplever att det är ett stort steg att ta att anställa en till. Där kan vi vara ett stöd.
Peter Nyström, näringslivsutvecklare i Höganäs, ser rekryteringsträffen som ett sätt att visa på företagsamheten i Höganäs.
– Den är ett sätt att visa bredden i näringslivet i Höganäs, att det finns 2 700 företag. Många gissar på att det finns 50 eller 200 företag, säger han.

rekrytering

Kullabygdens rekryteringsträff ?äger rum lördagen den 12 mars i Höganäs stadshus. Förmiddagen inleds med frukostmingel för företagare klockan 9 och därefter är det öppet för allmänheten mellan 10 och 12.

Publicerad 07 March 2016 10:22