Ishallen får ansiktslyft till våren

JONSTORP. I höstas träffade Lokaltidningen Jonas Permevik, ungdomsansvarig i Jonstorps IF, och vi skrev om att det var full fart på träningarna men att han gärna ville att ännu fler kom till klubbens hockeyskola.

Hur har det gått sedan dess?
– Vi har närmare 35 stycken barn i vår hockeyskola nu. Det är vi jättenöjda med och det är ungefär där vi brukar ligga. Det gör att det finns förutsättningar för att kunna bilda egna lag sen i vår egen verksamhet när det blir dags. Men det får gärna komma fler!
Vilken snittålder brukar de barn ha som testar på hockey för första gången hos er?
– Det är ganska jämnt fördelat. De flesta som går i vår hockeyskola är mellan fem och sju år, och vi har ungefär tio stycken fem-åringar, och sen lika många sex- och sjuåringar. Vi har även några som är några år äldre också.
Ishallen ska få sig ett rejält ansiktslyft. När börjar arbetet?
– Förhoppningen är att det ska dra i gång i mars eller april. Man kommer att börja utvändigt för att inte påverka spelet. Då ska man förbereda för att höja taket och göra i ordning det. Steg två blir att ta bort den befintliga läktaren och bygga 500 sittplatser och 400 ståplatser. Vi kommer även att flytta entrén till andra sidan. Kafeteria och klubbrum ska byggas ovanpå läktaren och på andra sidan ska vi ha två omklädningsrum och ett nytt gym. Förhoppningsvis är allt klart till höstens säsongsstart.

Jonas Permevik.

Jonas Permevik.

Publicerad 28 December 2016 09:00

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag