Babbel, clowner och komik i Kullabygden

Vårens kulturbesök runtom i kommunen börjar klarna

HÖGANÄS. I går skrev vi på lokaltidningen.se om att den nordiske mästaren i magi Jacob Schenström kommer till stan, den 12 januari. Nu börjar en del av det övriga kulturprogrammet för våren klarna. Det innehåller allt från komik och skoj till sagosystrar och en himla massa babbel.
Carl Stanley kommer från Helsingborg och har också sysslat med magi. Men nuförtiden ägnar han sin tid åt sina komiska talanger. Standupkomikern har haft stora framgångar på diverse sociala medier och hans humor har på senare tid blivit upptäckt av en större publik. Carl åker årligen runt och uppträder på i stort sett alla Sveriges Standupklubbar och utvecklar hela tiden sin akt. Han blev utsedd till Årets Nykomling på Svenska Standupgalan 2016 och är den yngste panelmedlemmen någonsin i TV4:s Parlamentet.
Fredagen den 10 februari kommer han till Café Amanda på Höganäs bibliotek för att bjuda på standup, understödd av Marcus Berggren.
Fler programpunkter för vårens kulturprogram i bibliotekens arrangemang börjar nu också klarna.
I februari rycker Sagoakuten, med sina sagosystrar, ut till ett par bibliotek. Med sig har de sina fullastade gyllene vagnar. Barnteatern, för stora som små barn, spelas torsdagen den 9 februari klockan 10.00 på Jonstorps bibliotek. Lördagen den 11 februari kommer teatern till Höganäs bibliotek, då klockan 13.00.

I mars bjuder clownen Tito på fyrfaldiga besök i Kullabygden. Han bjuder på cirkuskonster, magi och massa bus. Lördagen den 4 mars gästar han Lerbergets bibliotek (klockan 11.00), torsdagen den 9 mars biblioteket i Jonstorp (10.00), lördagen den 11 mars är det biblioteket i Nyhamnsläges tur att få clownbesök (11.00) och slutligen besöker han biblioteket i Höganäs lördagen därpå, klockan 13.00.
I april bjuds det på musikteaterföreställning med Lilla Vilda Teatern, bestående av Matilda och Magnus som bjuder på "Äventyret",  de tycker att allt ser stökigt ut, låter underligt, luktar pyton, känns vasst och smakar konstigt. Lördagen den 1 april och lördagen därpå gästar de biblioteken i Nyhamnsläge respektive Lerberget (båda föreställningarna startar klockan 11.00).
En månad efter det, den 7 maj klockan 13.00, fylls Tivolihuset av "Babblarna" som bjuder på sin första musikal.
"En svängig musikal med barnens favoriter Babblarna. En historia om kärlek och omtanke om varandra, om äventyr, mod och om att annorlunda är bra det med", står det att läsa i pressutskickets beskrivning.
 

Publicerad 05 January 2017 12:04

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag