Familjerådgivningen får ny leverantör

Mångårigt samarbete upphör

HÖGANÄS. Ett mångårigt samarbete bryts när leverantörsbyte av familjerådgivningen i Höganäs sker.
Det är Familjerådgivningen Öresund som i flera år haft uppdraget åt Höganäs kommun. Nu har en ny upphandling genomförts och med det har ett byte av leverantör skett.
Från och med den 1 januari 2017 är det istället Familjeterapeuterna Syd AB som kommer att sköta uppdraget. De har sin mottagning på Billeplatsen 2 i Helsingborg, dit höganäsarna hänvisas. Även den förra leverantören tog emot höganäsare i behov av råd i Helsingborg.
- Man gör en upphandling med viss regelbundenhet, och det gamla avtalet hade löpt ut. De (Familjeterapeuterna, reds.anm.) var de enda som lämnad anbud. Vi hade gärna sett att Familjerådgivningen Öresund hade lämnat anbud. Vi hade inte så mycket att välja på, men de bedriver en seriös och god verksamhet och det förväntar vi oss kommer att ske även här. Jag är övertygad om att det ska gå bra. De har verksamhet bland annat i Malmö och har även startat upp i Helsingborg, säger Kenneth Riton som jobbar med upphandlingar på socialförvaltningen på Höganäs kommun.
Det nya avtalet är på två år, med option på förlängning.
Blir det någon skillnad för höganäsarna, gentemot tidigare?
- Det tror jag inte, inte mer än att det blir en annan adress än tidigare att gå till, menar Kennth Riton som tror att anledningen till att den tidigare leverantören avstod anbud i upphandlingen beror på att de inte längre leverar tjänsten i Helsingborg.
- Helsingborg valde en annan leverantör. Jag fattade det som att de då inte längre hade kapacitet, menar han.
 
 

Publicerad 09 January 2017 10:54

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag