Lovprisar medborgardialog efter beslutet om nytt kulturhus

Nya kulturhuset klubbades under torsdagens fullmäktige

HÖGANÄS. ??Saken har varit på agendan flera varv redan, men nu har slutligen även kommunfullmäktige gett tummen upp för det förslag som handlar om att bygga ett nytt kulturhus med bibliotek nära Bruksskolan. I samma veva ska Bruksskolan byta lokaler med Kullagymnasiet och Eric Ruuth kulturhus stannar kvar i nuvarande lokaler.

En bred politisk majoritet står bakom det förslag som arbetats fram och nu alltså klubbats i fullmäktige. Louise Stjernquist, gruppledare för Liberalerna, är nöjd med beslutet av flera skäl.
- Dels skapas en möjlighet för ett tydligare centrum genom att man binder samman Centralgatan, Storgatan och Köpmansgatan och dels tror jag att centrumlivet och handeln gynnas av att våra äldre ungdomar på gymnasiet befinner sig mitt i stan, säger hon i ett pressmeddelande.
Hon framhåller den medborgardialog som varit en viktig del i arbetet.
- Vi har jobbat med åsikter från medborgare, gjort flera utredningar och försökt tänka stort, vilket har varit ett roligt och utmanande arbete. Höganäs växer och nya stadsdelar planeras - då blir ett skifte mellan skolorna ett bra alternativ inför framtiden istället för att bygga en helt ny skola, säger Louise Stjernquist och fortsätter:
- ER-huset (Eric Ruuth, reds.anm.) kommer att rustas upp och vi börjar med hissarna redan i år. Sedan är det dags för den nya styrgruppen att fortsätta arbetet med att försöka göra planerna till verklighet. Jag tycker det är mycket viktigt att vi även fortsättningsvis har medborgardialog, i synnerhet när det gäller skiftet mellan skolorna. Alla berörda måste få höras, säger hon.

Publicerad 24 February 2017 10:48

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag