Doldis kan ta över efter Peter Schölander

HÖGANÄS. När Péter Kovács (M) sade upp sig som kommunstyrelsens ordförande uppstod flera hål att fylla. Hans eget fylldes av ersättaren Peter Schölander. Nu är Schölanders ersättare i rollen som socialnämndens ordförande utsedd.  
Partiet har utsett Marie Holmstedt till Schölanders ersättare. Det berättar den nytillträdde kommunstyrelseordföranden Peter Schölander själv i en intervju med Lokaltidningen.
- Marie Holmstedt har nominerats av partiet, säger han.
I dag är hon ersättare i socialnämnden i Höganäs men har enligt Peter Schölander lite av en paus inom politiken just nu. Hon har en bakgrund som regionpolitiker. Bland annat var hon ordförande i beredningen för medborgardialog i Nordvästra Skåne mellan 2006 och 2015, ledamot i regionfullmäktige 2002-2014, ledamot i hälso-och sjukvårdsnämnden 2002-2012 och i regionstyrelsen 2006-2012.
- Hon har även varit politisk sekreterare i regionen, säger Peter Schölander.
Hon var ordförande för Kullamoderaterna under förrförra valet.
I dag jobbar Marie Holmstedt med friskvård och bor på Skäret. Nu har alltså Moderaterna nominerat henne men det är kommunfullmäktige som slutligen ska godkänna henne som ny ordförande i socialnämnden. Sannolikt väljs ersättare till den posten på kommunfullmäktiges möte i mars, skrev kommunen på sin hemsida i ferbruari i samma veva som det utannonserades att Schölander skulle ersätta Kovács. Socialnämndens ordförande kommer också att vara styrelseordförande i Höganäs omsorg AB, det nya bolag som ska bildas och som merparten av socialförvaltningens verksamhet ska lyda under. Nästa fullmäktige äger rum den 30 mars.
Lokaltidningen har utan framgång sökt Marie Holmstedt.
 
 

Publicerad 17 March 2017 16:06

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag