Länsstyrelsen polisanmäler konstnären Lars Vilks

Vänder sig emot att nerbrunnet torn byggts upp igen

KULLABERG. Länsstyrelsens miljödirektör Anneli Johansson har polisanmält Lars Vilks efter att konstnären har byggt upp ett av de nedbrunna tornen igen efter branden i vintras, rapporterar Helsingborgs Dagblad.
– Detta är en illegal skapelse och man har ingen dispens för det som pågår, säger Anneli Johansson till tidningen.
Hon berättar för tidningen att länsstyrelsens medarbetare varit på plats och undersökt bygget.
- Sen branden har vi hållit koll för att se så att det inte byggs, säger Anneli Johansson till hd.se. Hon hävdar att myndigheten har gett konstnären klara besked om vad som gäller.
– Vi har talat om för Vilks att det inte finns några tillstånd för att bygga. Men jag vet inte om det hjälper, säger hon.
Lars Vilks säger så här i en kommentar till hd.se:
– Jag har tillstånd att reparera. Länsstyrelsen får titta i sin egna papper. Det här är bara ett missförstånd och vi får helt enkelt reda ut det, säger han till tidningen.
I december 2016 kunde lokaltidningen.se avslöja att länsstyrelsen har för avsikt att bjuda in Lars Vilks till ett möte där de skulle hålla en dialog om Nimis och dess framtid. Parterna har dock ännu inte träffats, men myndighetens platschef Daniel Åberg sade nyligen i en kommentar till Lokaltidningen att han hoppas kunna få ihop en träff aningen i april eller i maj detta året.

Publicerad 20 April 2017 10:58

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag