Foto: Mostphotos.com

Foto: Mostphotos.com

Så kan matdestinationen Kullabygden växa

Kommunen vill underlätta för streetfood

HÖGANÄS. ??Kommunen vill göra det enklare för aktörer att bedriva så kallad streetfood-verksamhet.
Höganäs kommun har tagit fram nio platser, vid stränder och på torg där aktörer med ambulerande livsmedelsförsäljning får stå och sälja livsmedel, för en fast månadstaxa med tillgång till el.
Tillståndet godkänner både brödbilar, fiskbilar, Foodtrucks och cykel eller mopedvagnar som säljer livsmedel så länge de följer kraven på säker livsmedelshantering, skriver kommunen på sin hemsida.
– Tanken är att denna möjlighet ska komplettera, inte konkurrera med andra krögare som har sina fasta restauranger och göra Kullabygden mer attraktivt och utveckla Höganäs som matdestination. Dels skapa liv och rörelse på torgen i staden, men också se till att våra finaste badstränder också kan erbjuda god service i form av mat eller dryck, säger Josefine Marklund, näringslivsutvecklare på kommunen, till kommunsajten.

Kommunen vill börja med en testperiod på ett år och sedan göra en utvärdering. Om det faller väl ut är målet att få till permanenta tillstånd för streetfoodförsäljning i Höganäs och eventuellt även erbjuda fler försäljningsplatser. Tanken är att vara flexibla och näringsidkarna kan välja att ansöka om ett tillstånd månadsvis eller för flera månader. I dagsläget begränsas tillstånden till max 6 tillstånd/månad.

Publicerad 20 April 2017 15:21