(S) högsta skolpolitiker lämnar

Ersättare ska ta över från årsskiftet

HÖGANÄS. Socialdemokraternas högsta skolpolitiker Kerstin Björkäng Wirehed lämnar sin post i utbildningsnämnden vid årsskiftet.

Det ligger ingen dramatik bakom beslutet, säger hon till Lokaltidningen.

– Absolut inte. Vi har haft ett väldigt bra samarbete i hela nämnden, tycker socialdemokraten som i dag är andra vice ordförande i utbildningsnämnden.

Hon förklarar att hon vill kunna lägga mer fokus på sina övriga politiska uppdrag, plus att det tar mycket tid från hennes jobb som nämndsekreterare på välfärdsnämnden i Ängelholm, även om hon kunnat vara ganska så flexibel med sitt jobb där.

– Och utbildningsnämnden har sina sammanträden på kvällen. Har man många uppdrag så kan man bli trött, säger hon till Lokaltidningen.

Wirehed satt på posten som andre vice ordförande i nämnden redan under förra mandatperioden, efter valet 2010. Tanken var sedan att partikollegan Peter Resell skulle ta över rollen efter valet 2014, men han avsade sig sina politiska uppdrag kort efter valet och då klev Wirehed upp på posten igen.

Nu ska partiets fullmäktigegrupp ta fram en ersättare som sedan ska klubbas i kommunfullmäktige.

– Förändringen gör att det dels blir lättare för mig men också för min ersättare som nu kan vara med under hela valåret, säger hon och tror att det kommer att vara bra för partiet att den som kommer efterträda får chansen att växa in i rollen.

Finns det några bra kandidater, som du ser det?

– Ja då, det finns det allt. Det ska lösa sig till det bästa, säger Wirehed som kan tänka sig att sitta med som mentor för den som sedermera ska ersätta henne.

Kerstin Björkäng Wirehed kommer att fortsätta med sina uppdrag som ordinarie ledamot i fullmäktige, kommunstyrelsen och miljöutskottet samt som ersättare i arbetsutskottet och näringslivsutskottet.

Publicerad 10 November 2017 12:29