Vikenbo först ut att prisas genom ny stiftelse

Thellstiftelsen ligger bakom nytt stipendium

HÖGANÄS. Ett nytt keramiskt stipendium ser nu dagens ljus. Vikenbon Therese Levin är först ut.

Det är tack vare den nyinrättade Thell-stiftelsen som Keramiskt center nu presenterar sin första verkstadsstipendiat. Som tidningen tidigare har skrivit om har centret fått en miljondonation från en privat, anonym, givare. Pengarna öronmärks för drift och investering i verksamheten. Stipendiet på 15 000 kronor som Thererse Levin är först ut med att få är ett resultat av den här donationen.

– Jag började på Keramiskt center för att hitta balans i ett stressat liv. Det är meditativt att arbeta med lera. Samtidigt är det ett förlåtande material: gör om – gör rätt. Verkstaden är viktig för inspiration och för det sociala. Men framför allt är det min lärare Claes Thells tips och råd som gör det möjligt att förverkliga mina idéer. Min inspiration kommer från populärkulturen: film, serietidningar och reklam, säger stipendiaten själv i ett pressmeddelande.

Therese Levin ställde nyss ut på Höganäs nya galleri, Galleri 12A på Köpmansgatan. Hennes verk, tillverkade under Öppen verkstad på Keramiskt center, visades i centrets I fokus-avdelning i våras, då temat var Star Wars.

Publicerad 28 November 2017 12:25

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag