Hektisk tid för räddningstjänsten

HÖGANÄS. Omkring 80 procent av alla ljusrelaterade bränder sker under julmånaden. Det är ingen överdrft att säga att juletid är en hektiskt tid för räddningstjänsten. Så ock för de i Höganäs.

– Vi tänker på dig som är invånare i kommunen i vinter och hoppas att du är allmänt försiktig med levande ljus och kommer ihåg att den som tänder ljusen är den som släcker dem, säger Marcus Nilsson på räddningstjänsten i Höganäs till kommunens hemsida.

– För ett säkrare nyårsfirande tipsar vi dig om att vara försiktig om du ska hantera fyrverkerier. Visa din omgivning hänsyn och tänk på säkerheten när du firar in det nya året. Om du ska elda i din eldstad ska du använda torr ved. Använd gnistgaller om du har en öppen spis, sota regelbundet samt förvara askan i plåthink eller liknande och ställ den på obrännbart underlag. Askan kan stå och pyra ett par dagar och orsaka bränder, fortsätter han.

Här följer några allmänna råd: ha minst en brandvarnare per våningsplan. Placera brandvarnare i eller intill ditt sovrum så att du hör om det larmar när du sover. Placera brandvarnare nära köket, eftersom det är vanligt att bränder börjar där.

Marcus Nilsson berättar också att brandvarnare, brandfilt samt en pulversläckare hör hemma i alla brandsäkra hem.

Publicerad 06 December 2017 08:00

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag