Cecilia Reinholdsson uppskattar engagemanget hon upplever i Höganäs.

Cecilia Reinholdsson uppskattar engagemanget hon upplever i Höganäs. Foto: Joel Winqvist/Arkiv

Ny handelsplatsutvecklare i Höganäs

Fast anställning i Eslöv väntar Cecilia Reinholdsson

HÖGANÄS. I mitten på januari lämnar Cecilia Reinholdsson sin tjänst som handelsplatsutvecklare i Höganäs. Ersättaren plockas från Malmö.

Tjänsten som handelsplatsutvecklare handlar främst om att få till en effektiv samverkan mellan kommunen, fastighetsägare i stadskärnan och citybutikerna genom föreningen Handelsplats Höganäs Ekonomisk Förening. Målet är att öka den kommersiella konkurrenskraften och attraktionskraften i Höganäs, och på så vis få fler att vilja handla inne i stadskärnans butiker.

Cecilia Reinholdsson har varit på posten sedan februari i år som ersättare för Minna Thörnqvist som är mammaledig. Reinholdsson har nu fått napp på en fast tjänst i en motsvarande roll i Eslöv, och kommer att börja där den 15 januari. Därför kommer hon att göra sin sista arbetsdag i Höganäs den 12 januari.

– Det är lite vemodigt att lämna en stad där det finns så mycket engagemang. Men jag lovar att komma tillbaka och handla i Höganäs, säger Cecilia Reinholdsson som bor utanför Helsingborg.

Och det är just det engagemang som finns bland de olika samarbetsparterna här som hon minns bäst från tiden i Höganäs, berättar hon.

Det är lite vemodigt att lämna en stad där det finns så mycket engagemang

– Det är många som vill mycket och vi har kommit långt i vår samverkansform, säger hon.

Hon nämner bland annat att en ständigt återkommande utmaning är att vara så tillgänglig för invånare och besökare som möjligt. Och man får heller inte glömma bort den digitala världen, påminner hon.

– Det är en viktig del för handlarna att se möjligheten med digitaliseringen.

Det håller Åsa Lundqvist Peyron, näringslivschef på Höganäs kommun, med om.

– Handeln är inne i ett paradigmskifte, säger Åsa Lundqvist Peyron och förklarar att nya handelsmönster och e-handeln växer sig starkare och starkare, vilket utmanar de fysiska citybutikerna.

– Och hur möter man de krafterna, frågar hon sig och fortsätter:

– Kanske kan de fysiska butikerna komplettera sin verksamhet med viss e-handel. Och kanske ska man locka med fler upplevelser, funderar näringslivschefen som anser att det sker ett gott samarbete inom Handelsplats Höganäs som samlar de olika parterna.

För det fortsatta arbetet under nästa år poängterar hon vikten av att aldrig glömma kunden, att fortsätta hålla en dialog med de olika parterna och att ständigt bedriva omvärldsspaning.

– Vi bygger för framtiden och man måste vara beredd på det nya som sker, säger hon.

Ersätter Cecilia Reinholdsson gör Lotta Engvall som i dag arbetar med att utveckla Caroli köpcentrum i Malmö som hennes arbetsgivare Agora äger och förvaltar. Hon kommer att jobba på posten fram till att Minna Thörnqvist börjar jobba igen i juni nästa år.

LÄS MER:

"Samverkan ska stärka cityhandeln i Höganäs"

Publicerad 14 December 2017 15:39