Prisade författare kommer till Tivolihuset

Tre profiler gästar författarafton 2018

HÖGANÄS. När det vankas författarafton igen nästa år är det tre högaktuella, och profilstarka, skribenter som gästar Tivolihuset.

Först ut är en av Finlands idag största nutida författare, Kjell Westö. Han kommer till Tivolihuset i Höganäs den 25 januari tillsammans med Daniel Sandström, litterär chef på Albert Bonniers förlag.

Så här skriver kultur- och fritidsförvaltningen i ett presutskick:

"Tillsammans kommer de att tala om Westös författarskap och hans senaste bok och sjunde roman - Den svavelgula himlen som är en episk skildring av Helsingfors från 1960-talet och framåt. Kjell Westös verk har till dags dato översatts till mer än 20 språk och han har fått pris av Svenska litteratursällskapet i Finland sju gånger, för romanen Hägring 38 fick han 2014 Nordiska Rådets litteraturpris", står det pressutskicket.

Därefter gästar den nyblivna Augustpristagaren Fatima Bremmer torsdagen den 1 mars. Hon fick Augustpriset för sin hyllade biografi "Ett jävla solsken: en biografi om Ester Blenda Nordström" som skildrar Sveriges första undersökande journalist som levde 1891-1948. Nordström ses som hyllad, beundrad och var vän med personer som Anders Zorn, Evert Taube och Elin Wägner.

"Hon körde motorcykel, rökte pipa och trotsade alla normer som begränsade kvinnors liv i början av 1900-talet", skriver kommunen.

Sist ut under vårterminen är fotbollsjournalisten och författaren Olof Lundh, lagom till VM-uppladdningen. Han kommer till Tivolihuset den 24 april.

För två år sedan utsågs han till årets journalist och är chefredaktör på Fotbollskanalen och hans egna podcast har blivit vällyssnad.

"I vår är han aktuell med sin andra bok Allsvenskan enligt Lundh, som beskriver spelet bortom planen: klubbarnas inre liv, transfermarknaden och arenabyggena. Var hamnar tevepengarna och vilken väg tar allsvenskan när Europas storklubbar rusar ifrån?", skriver kultur- och fritidsförvaltningen.

Publicerad 18 December 2017 16:16