Flera Kullarestauranger har chans på fint gastronomipris

Kan bli årets skånska destination 2017

HÖGANÄS. Tre matställen i Kullabygden har chans att utses till årets skånska destination 2017.

Det är Skånska Gastronomiprisets jury som nyligen presenterade de nominerade i kategorin årets skånska destination. Det är skåningarnas egen utmärkelse till den skånska mat- eller dryckesinstitution som anses värd en extra resa under det här året.

De aktuella Höganäsrestaurangerna som är nominerade är Flickorna Lundgren på Skäret, Holy Smoke BBQ i Nyhamnsläge samt Saluhallen inne i Höganäs.

Skånska Gastronomiprisets namnkunniga jury, bestående av kockarna Tareq Taylor och Titti Qvarnström, matentreprenören Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh, samt spritproducenten Thomas Kuuttanen, har utsett trettio kandidater till en finalomgång. Det är det skånska folket som genom röstning på hemsidan www.malmoakvavit.se utser vinnaren av Årets Skånska Destination.

Priset kommer att delas ut, och vinnaren koras, på en stor galakväll den 19 januari på Malmö Rådhus.

– Holy Smoke vann ju i fjol. Den 19 januari får vi se om det blir någon ny Höganäsrestaurang som tar hem priset, säger Thomas Kuuttanen i en kommentar till Lokaltidningen.

Under galakvällen kommer det att delas ut priser i flera olika kategorier; förutom årets skånska destination kan nämnas årets värdskap, årets vinpris och årets spritpris. När det kommer till årets spritpris är Kullabygdens Destilleri en av de tre nominerade.

Publicerad 21 December 2017 17:22