Ny krögare vill satsa på udda pizzor

Italienskt tema på Adam Kurdssons nya restaurang på Storgatan

HÖGANÄS. Han har blivit lokalkändis på olika nordvästskånska orter med sin satsning på udda pizzor. Nu öppnar krögaren Adam Kurdsson restaurang med italienskt tema på Storgatan.

När han var på väg att stänga sin pizzeria i Röstånga försökte ledsna stammisar få honom att ändra sig. Udda satsningar på nya typer av pizzor, och ett varmt förhållningssätt till kunderna, gjorde honom till kändis på orten. Han gjorde sin egen variant av vulkanpizzan som först såg dagens ljus i Piteå. Den erbjöd "det mesta" och hade nya ingredienser på varje ny slice. Tilltaget blev viralt. Det blev även andra satsningar som han gjort genom åren som exempelvis en egen "rispizza", som fick folk att vallfärda till hans pizzeria i Ljungbyhed som han drev tidigare.

– Jag var först i Europa med den, säger han stolt.

Har ni ätit en enmeters-kebabrulle kan det tänkas ha varit på någon av Adam Kurdssons restauranger. Ytterligare ett resultat av hans iver att testa nytt och bjuda kunderna på något de nog inte förväntat sig att sätta tänderna i.

– Det är roligt att göra något som andra inte har gjort, säger han själv.

43-åringen kikr myket på Youtube för att få inspiration till nya rätter att prova.

43-åringen kikr myket på Youtube för att få inspiration till nya rätter att prova. Foto: Joel Winqvist

När tidningen träffar honom är det i Höganäs. Han har precis öppnat en ny restaurang på Storgatan, på Höganäs övre. Adam Kurdsson bor i Helsingborg och har inte mer koppling till Höganäs än att han jobbade på en restaurang här mellan 2003 och 2006.

– Höganäs har bra rykte. Det är lugnt och fint här och jag vill satsa här, säger han.

Nu ahr han öppnat restaurangen Adams kök och bar. Han har haft sex restauranger tidigare.

– Detta kan bli min sista restaurang, säger krögaren som vill satsa långsiktigt i Höganäs.

– Jag älskar det här jobbet. Utan restaurang kan jag inte leva. Jag vill träffa människor och bjuda på mat. Mitt mål är alltid att kunden ska ha det bra, säger 43-åringen som även planerar att satsa på karaokekvällar och livemusik på restaurangen.

Det är roligt att göra något som andra inte har gjort

På menyn dominerar pizzorna, men krögaren planerar även att satsa på grillbuffé, sallader och svensk husmanskost på luncherna. Temat är italienskt och kvaliteten är avgörande, menar han.

– När man gör italiensk pizza så ska det vara italienska råvaror. Det ska vara färska grejor och hög kvalitet, slår han fast.

Nya udda pizzor lär dyka upp även i Höganäs framöver. Adam Kurdsson funderar på att göra egna pastapizzor och, tro det eller ej, en godispizza.

– Jag tänker mig en pizza med olika godis på varje slice, säger han.

Inpiration hämtar han från Youtube, där han kollar mycket på amerikanska tv-program.

Är Höganäs redo för dina uppfinningar, tror du?

– Absolut, jag är sugen på att börja jobba och jag tror att det kommer att börja sprida sig.

Fotnot: Restaurangen öppnar i dag måndagen den 15 januari och håller till på Storgatan 12

Publicerad 15 January 2018 12:33

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag