KDFF tackar nej till division ett

Fortsatt spel i tvåan under 2018

HÖGANÄS.

Kullabygdens DFF gick inför den här säsongen upp i division ett. Men nu väljer klubben att tacka nej eftersom de har svårt att få ihop ett slagkraftigt lag.

– Redan när damerna klarade avancemanget i höstas hade man en väldigt tunn trupp, berättar Magnus Forssberg som är ny tränare för damseniorerna i Kullabygdens DFF för det här året.

Sedan dess har ytterligare ett par tongivande spelare i laget lämnat klubben och några har valt att sluta. Samtidigt har det varit svårt att rekrytera nya spelare av kvalitet till föreningen, menar Magnus Forssberg.

– Det har visat sig vara ett jätteproblem, säger han och förklarar att klubben har jobbat hårt på den här biten utan att hittills ha lyckats.

Han berättar att det på sikt finns tjejer i åldersspannet 14 till 16 år som kommer att kunna slussas upp i damlaget.

– Det kommer att ta lite tid att bygga upp det igen, menar han.

Hur har ert beslut tagit emot i spelartruppen?

– Det har gått väldigt snabbt. Några är besvikna men de flesta inser själva att det inte skulle gå att spela i division ett, säger han.

En del i utmaningen i att få ihop en fulltalig och slagkraftig trupp handlar om att somliga spelare jobbar inom handeln och därmed inte kan träna fullt ut, berättar tränaren.

Magnus Forssberg tror att spel i division två kommer att underlätta inslussningen av nya yngre spelare från de egna leden. Inte minst eftersom fria byten är tillåtet i division två.

– Det blir lättare att skola in nya spelare då. Det gäller att anpassa sig till tempot och det klarar man i kortare stunder. Vid fria byten har vi möljighet att plocka in och ut spelare som vi vill för att de ska få vila och ta emot instruktioner och sen gå in igen och köra vidare, förklarar tränaren.

Publicerad 18 January 2018 10:21

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag