Efter succén: HIF försäsongsladdar i Viken i år igen

Spelar årets första match mot Mjällby

VIKEN. Ifjol samlades hela 1200 personer på Vikvalla för att se när HIF tog emot hemmasonen Rasmus Jönsson och hans Odense på Vikvallas konstgräs. Nästa vecka återvänder HIF till Viken.

Helsingborgs IF uppskattade tydligen Vikens IK:s arrangemang under fjolårets försäsongsmatch som blev en jättesuccé. När HIF hörde av sig till föreningen igen med frågan om att få spela årets första försäsongsmatch i Viken, var det såklart ingen tvekan från Vikenklubbens sida.

– Det är ju lite kul. HIF kom tillbaka och undrade ifall vi inte kunde arrangera ytterligare en match. Det är roligt att de tyckte att vi gjorde ett bra arrangemang i fjol, säger en nöjd Patrick Hedström som är en av medlemmarna i Vikens IK.

Vi har fina förutsättningar här med nya Vikvalla

Den 27 januari kockan 15.00 blåser domaren igång träningsmatchen på Vikvallas konstrgräs, i matchen som kommer att spelas mot Mjällby.

– Det blir årets första träningsmatch för HIF, sen åker de till Spanien på försäsongsläger, fortsätter Patrick Hedström som är mycket nöjd med att åter få visa upp anläggningen som nyinvigdes för två och ett halvt år sedan efter upprustningen av vallen.

– Vi har fina förutsättningar här med nya Vikvalla. En jättefin anläggning som vi vill visa upp, säger han.

Inför arrangemanget kommer klubben att förbereda med mat och dryck som besökarna kommer att kunna köpa på plats under dagen.

– Det fina i kråksången är att vi kommer att skänka allt överskott till Team Rinkeby. Pengar som de sedan överlämnar till Barncancerfonden, säger han.

Publicerad 19 January 2018 11:25

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag