Henrik Mattsson bor i Lerberget och jobbar som massör. Han tror definitivt att Höganäs som kommun är tillräckligt stort för att ha en egen volleybollklubb.

Henrik Mattsson bor i Lerberget och jobbar som massör. Han tror definitivt att Höganäs som kommun är tillräckligt stort för att ha en egen volleybollklubb. Foto: Joel Winqvist

Nu får Kullabygden en egen volleybollklubb

Första träningen redan nästa vecka

LERBERGET. Länge har Kullaungdomar fått åka till grannkommuner som Ängelholm eller Helsingborg för att kunna lira volleyboll. Det är andra tider nu. Nyligen föddes nämligen Lerbergets Volleybollsällskap.

Bakom satsningen står Henrik Mattsson, som står som ordförande och tränare i klubben.

– Det har länge saknats en volleybollklubb i Höganäs, säger han.

I söndags kväll fick man klart med en styrelse på sex personer och blev officiellt en riktig förening.

När Lokaltidningen träffar Henrik Mattsson på Höganäs sportcenter där klubbens träningspass kommer att ske, berättar 44-åringen att han känner sig som ett barn på julafton.

– Det här ska bli riktigt roligt. Det är en av de roligaste idrotterna man kan hålla på med. Jag har själv haft mycket glädje av sporten, säger den färska ordföranden som bland annat spelat i EVS tidigare och som är utbildad volleybolltränare.

– Det är en lite ovanlig sport. En lagsport fast med nät mellan de båda lagen vilket gör att det inte är en kontaktssport som fotboll eller ishockey, säger han och förklarar att det gör det lättare för killar och tjejer att träna ihop.

"Idrott fostrar unga och all idrott fyller någon slags funktion", säger Henrik Mattsson. Foto: Joel Winqvist

Redan den 1 mars sker klubbens första träningspass. Initialt kommer man att rikta in sig på ungdomar som går i årskurs åtta och nio samt de som går första året på gymnasiet.

Längre fram hoppas han komma igång med träningspass för de i de yngre leden.

– Tanken är att samla de som är lite äldre och få igång det gänget så att de sedan kan bli ledare för de yngre, berättar Henrik Mattsson.

Förhoppningen är att komma igång med volleybollträningar för 6-7-åringar på skolor i Kullabygden till hösten. Det finns även tankar på att i framtiden anlägga en beachvolleybollplan, men var i kommunen det i så fall blir någonstans återstår att se, förklarar han.

Han har kontakt med Ängelholmsklubben EVS sedan tidigare.

– De blev jätteglada att höra om detta för de vill ha fler lag att möta. Jag har fått fantastisk backup från dem.

Fotnot: Första träningspasset sker på Höganäs sportcenter den 1 mars mellan klockan 16 och 17. De som vill anmäla sig ombeds göra det via Facebookgruppen Lerbergets Volleyboll. Samling sker klockan 15.30.

Publicerad 20 February 2018 08:22