43 namn på Moderaternas lista inför fullmäktigevalet

Partiet har gjort klart med sina namn inför hösten

HÖGANÄS. Peter Schölander, Péter Kovács och Anders Ståhl. Följt av Pia Möller och Marie Holmstedt. Där har ni de fem första namnen på Kullamoderaternas valsedel till fullmäktige inför valet.

Det är inga direkta överraskningar i partiets valsedel. Samtliga fem namn i topp innehar, förutom Péter Kovács som hoppade av posten som kommunstyrelsens starke man i fjol, tunga poster i det politiska styret av Höganäs. Schölander som kommunstyrelseordförande, Ståhl som ordförande i kultur- och fritidsutskottet, Pia Möller som ordförande i utbildningsnämnden samt Holmstedt i motsvarande roll i socialnämnden (den sistnämnde tillfälligt sjukskriven).

43 namn tar plats på valsedeln till fullmäktige som klubbades måndagen den 26 februari. Då höll Moderaterna i Kullabygden sitt kombinerade års- och nomineringsmöte.

På årsmötet fick Göran Bengtsson förnyat förtroende som styrelseordförande, Péter Kovács som vice ordförande och Anders Ståhl, Margareta Ölwe, Pia Möller, Ingmar Narheim och Solweig Adam Stjernvall omvaldes som ledamöter.

Nykomling i styrelsen är Lina Östergren från Nyhamnsläge. Med i styrelsen är också kommunstyrelsens ordförande, Peter Schölander, och styrelsen kommer också att kompletteras med en representant för Moderata Seniorer när dessa har haft sitt årsmöte senare.

Till revisorer valdes Bo Caperman och Bertil Ziegler.

Publicerad 01 March 2018 15:30

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag