Ny lokalordförande i Rädda Barnen: "Vi vill kunna hjälpa fler ungdomar"

Mångårig kassör tar över ordförandeklubban i lokalföreningen

HÖGANÄS. Mångårige kassören i Rädda Barnen i Kullabygden Sven-Arne Holm tar klivet upp och tar över ordförandeklubban i lokalföreningen. Nu är målet att synas mer utåt.

Han tar över efter Anneli Hennigor som tidigare varit ordförande. Bytet har skett i samråd med henne. Anneli Hennigor har varit sjukskriven en tid och tar nu ett steg tillbaka för att istället fokusera på de nya lokalerna på Storgatan och på det nya ungdomsförbund som nyligen dragit igång inom Rädda Barnen Kullabygden, förklarar Sven-Arne Holm.

Sven-Arne Holm har varit en del av lokalföreningen sedan 2006 och valdes alltså till ny ordförande i veckan när man höll sitt årsmöte. De senaste tio åren har han varit kassör i föreningen. När han nu tar över ordförandeposten kommer istället hans hustru Gertrud Holm sköta kassörssysslan. Under årsmötet gjorde man också klart med övriga delar av styrelsen som som omfattar nio personer.

– Det kändes naturligt att ta över. Jag blev tillfrågad av de övriga i styrelsen, berättar han.

När han ombeds svara på frågan vad som är det absolut viktigaste han vill åstadkomma framöver, ger han flera svar:

Det är jätteviktigt att visa att vi är där för ungdomarna

– Det viktigaste är att öka medlemsantalet och få in fler aktiva i föreningen. Vi måste synas lokalt på flera sätt, säger han.

– Vi vill kunna hjälpa fler unga i Höganäs kommun men även internationellt genom våra insamlingar, berättar han och förklarar att lokalföreningen varje år får in omkring 30 000 kronor genom olika sätt att samla in pengar.

– Bössinsamlingar är en stor del av intäkterna, förklarar 68-åringen.

– Men vi vill även engagera fler ungdomar genom vårt nya ungdomsförbund i Höganäs. Det är jätteviktigt att visa att vi är där för ungdomarna, säger Sven-Arne Holm.

Den förre kassören i de relativt nya lokalerna på Storgatan.

Den förre kassören i de relativt nya lokalerna på Storgatan. Foto: Joel Winqvist

Det finns problem med barnfattigdom i landet. I Höganäs är man relativt förskonade från detta, förklarar han, men säger i samma veva att detta inte betyder att problemet inte finns lokalt.

– Vi i kommunen är rätt lyckligt lottade men det finns behov även här. Ta till exempel det här med utflykter genom skolorna; vi har länge drömt om att alla sådana avgifter ska tas bort, säger han och hoppas att Rädda Barnen lokalt kan göra en insats här.

Arbetet med att hjälpa ensamkommande kommer också att fortsätta, berättar han och förklarar att de nya lokaler på Storgatan man fick klart med i slutet på förra året inneburit att man får en klart ökad tillgänglighet.

– Det blir mer av ett ansikte ut mot allmänheten. Folk ska veta att vi finns och var vi finns. Vi ska synas mer än tidigare, säger han.

Loikaltidningen har utan framgång försökt att nå Anneli Hennigor.

Publicerad 02 March 2018 09:27

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag