Nytt namn i MP-toppen

Brandingenjör tar förstaplatsen inför valet

HÖGANÄS. När Miljöpartiet går till val inför hösten gör man det med en delvis ny ledarduo.

Under Miljöpartiets årsmöte nyligen fastställdes listan inför kommunfullmäktigevalet i Höganäs till hösten. Barbro Stigsdotter är nummer två på listan och hon får åter förtroendet som ett av två språkrör lokalt. Det andra språkröret blir ett för många okänt namn, och en som inte figurerade i senaste valrörelsen. Johan Ingvarson valdes som etta på listan.

– Jätteroligt, och väldigt spännande. Jag är supertaggad, säger han om uppgiften.

Nyhamnslägebon blev partipolitiskt aktiv först för tre år sedan då han flyttade tillbaka till Kullabygden efter att ha bott på andra ställen. Han har dock växt upp i kommunen. Han är för tillfället ledamot i utbildningsnämnden. I och med språkrörsutnämningen blir han mer av ett ansikte utåt för partiet än tidigare. En utmaning han trivs med.

– Situationen för Miljöpartiet de gröna i Höganäs är väldigt tilltalande nu. Vi har tagit en roll som det riktiga oppositionspartiet. Vi tar plats, vi ger de styrande svar på tal och kommer med alternativ, säger Johan Ingvarson som menar att partiet nu breddar laget.

– Samtidigt är ju Barbro och Göran (Lock, nuvarande språkrör ihop med Barbro Stigsdotter, reds.anm.) kvar. Det är en styrka och trygghet för mig, säger han.

Till valet i höst har Göran Lock valts på tredje plats på partiets lista.

Till vardags arbetar Johan Ingvarson som brandingenjör, på konsult- och rådgivarbasis under egen firma.

Skolfrågor ligger Johan Ingvarson varmt om hjärtat.

Vilka fler frågor brinner du extra för?

– Ekonomisk hållbarhet ligger mig nära till hands. Vi har det ganska så bra ekonomiskt sett i Höganäs, men det borde vara ännu bättre, säger han.

– Och jag är starkt engagerad i klimat- och miljöfrågor, säger han.

Publicerad 10 March 2018 08:00

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag