Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm spelar sin första allsvenska match på hemmaplan på sex år.

Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm spelar sin första allsvenska match på hemmaplan på sex år. Foto: Berne Andersson

Vattenpoolarna har fått tillbaka flytet

Första matchen på hemmaplan på sex år

ÄNGELHOLM/HÖGANÄS.

De har varit utan en egen bassäng i sex år. Men i vår kan Vattenpoolarna Höganäs-Ängelholm äntligen få spela sina matcher på hemmaplan. Nu ska de erövra Allsvenskan.

Av
Lotta Venhagen

Det har varit tuffa år för Vattenpoolarna som sedan det gamla badhuset i Ängelholm försvann saknat möjlighet att spela matcher på hemmaplan. Men nu verkar flytet ha kommit tillbaka till klubben.

– Alla bollar börjar rulla på plats nu, att ha hittat Hussein som är en fantastisk tränare, utan honom tror jag faktiskt inte att jag hade orkat att driva föreningen vidare själv, säger Berne Andersson, föreningens grundare och evige eldsjäl.

Han kom av en slump i kontakt med Hussien Abboud som spelat i det syrianska landslaget och varit internationell domare. Tillsammans drog man igång vattenpolo även i Höganäs, en klubb man sedan hösten 2016 gått samman med. Våren 2017 stod Vattnets hus klart och Vattenpoolarna hade åter möjlighet att träna på hemmaplan. Men det har dröjt nästan ett år innan det även har gått att spela matcher på seniornivå i bassängen.

– För att få spela SM-matcher på seniornivå finns det krav från Svenska simförbundet på speciella catwalks som domarna ska gå på och den utrustningen har vi saknat, säger Berne Andersson.

Inför de första hemmamatcherna den 24-25 mars där man möter Malmö på lördag och Uppsala på söndag är han märkbart rörd.

– Det här är historiskt, det är nästan så att det kommer en tår när det kommer ifatt mig. Tänk vad jag har jobbat för det här.

För sex år sedan startade klubben upp ett allsvenskt lag, men det fick lägga ner efter en månad när träningsmöjligheterna försvann. Nu är klubben dock redo att satsa med ett nytt allsvenskt lag.

– Jag tror vi har goda chanser att bli bland de tre bästa i serien och få chans att kvala till Elitserien. Med Hussein som tränare för det här laget och med de syrianska landslagsspelarna och mina duktiga seniorer är allt möjligt.

Övriga hemmamatcher spelas den 29 april samt 12 maj i Höganäs.

Publicerad 21 March 2018 00:00