Fastigheten är utmärkt med den gula pilen på bilden.

Fastigheten är utmärkt med den gula pilen på bilden. Foto: Pressbild

Här byggs gamla färghandeln om till bostadsrätter

Omgörning av fastighet mitt i centrala Höganäs

HÖGANÄS. Bostadsrättsföreningen Höganäshus 1 med omkring 30 bostadsrätter ligger på Borgmästargatan 1, mitt i centrala Höganäs, ungefär mellan kyrkan och Folkparken.

I fastighetens bottenplan låg först en livsmedelsbutik som sedan blev en färghandel. Efter att färghandeln hade lagt ner, visade det sig svårt att få tag i nya hyresgäster. För att trygga föreningens ekonomi beslutade dess styrelse att istället göra om lokalerna på bottenplan till bostadsrätter. Det arbetet är i full gång och i maj planerar man för slutbesiktning.

Det blir tre tvåor i storlekarna 46 – 70 kvadratmeter med egen uteplats.

– Utbudet av affärslokaler centralt i staden är väldigt stort och styrelsen började diskutera lägenheter. Vi vände oss till Riksbyggen som hjälpt oss på hela resan mot lägenheterna och nu är bygget äntligen igång, säger föreningens ordförande Lasse Gustafsson., i ett pressmeddelande.

– För en förening med 30 bostadsrätter gör det stor skillnad att få in ytterligare tre lägenheter som till stora delar kan kompensera för intäktsbortfallet som uppstod när färghandeln lades ned, säger Fredrik Christiansson, projektledare för Ombyggnad på Riksbyggen Bostad Syd.

I juni räknar de inblandade med att lägenheterna ska kunna vara inflyttningsklara.

Publicerad 22 March 2018 07:00